Frans Bauer

Frans Bauer (30 december 1973) wilde als klein jongetje maar een ding: zanger worden. Op negenjarige leeftijd brengt hij zelf zijn eerste single uit. Op elfjarige leeftijd neemt hij zangles en treedt regelmatig op als voorprogramma van bekende artiesten als Koos Alberts. Tot zijn vijftiende brengt Frans elk jaar een single uit in eigen beheer. Hij krijgt landelijke bekendheid door zijn optreden in het populaire datingprogramma All You Need Is Love.

Met de single Als sterren aan de hemel staan breekt Frans Bauer in 1994 definitief door. Met het Duitstalige schlageralbum Weil Ich Dich Liebe veroverde Bauer in 1997 ook de Duitse markt. De regenboog, een duet met Marianne Weber, was in datzelfde jaar in Nederland een nummer 1-hit. Dankzij de vele fans werd Frans Bauer steeds populairder. In 1998 stond hij voor de eerste keer in Ahoy Rotterdam. In 2003 waren Frans Bauer en zijn gezin wekenlang te zien in de realitysoap De Bauers over het gezinsleven van Bauer en zijn vrouw Mariska. Het programma won de Gouden Televizier-Ring 2004. Frans Bauer ontving een Gouden Harp en een Edison Award, en werd tijdens het Edison Gala uitgeroepen tot Beste Zanger Nationaal. Op 29 april 2004 werd Frans Bauer door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In december 2005 maakt Frans zijn debuut op het witte doek. In de vijfde speelfilm van de Vlaamse kinderheld Kabouter Plop speelt Frans een excentrieke muzikale kabouter genaamd Amadeus.

Frans Bauer is getrouwd met Mariska van Rossenberg. Samen hebben ze vier zonen: Christiaan, Jan, Frans jr. en Lucas.

Frans Bauer (3 titels)


Sinterklaas En Het Pakjesmysterie

DVD  •  Frans Bauer, Gerard Joling, Hetty Heyting, Inge Ipenburg, Wieteke van Dort, Wim Rijken  

Na de succesvolle bioscoopfilm Sinterklaas en het geheim van het Grote Boek en het spannende v...


€ 5,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Frans Bauer In Noorwegen

DVD  •  Frans Bauer   

Traditiegetrouw laat Frans Bauer na de zomer weer volop van zich horen. Zijn waslijst voor de ...


€ 8,99

3 - 5 Werkdagen

Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot

DVD  •  Bartho Braat, Frans Bauer, Gerard Joling, Hetty Heyting, Pamela Teves, Wim Rijken  

Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot neemt jong en oud mee op een spannend avontuur! De film...


€ 5,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis