Cees Holtkamp

Cees Holtkamp heeft samen met zijn vrouw Petra sinds 1969 de banketbakkerij Holtkamp. Cees in de bakkerij en Petra in de winkel. Holtkamp kreeg steeds meer bekendheid in Amsterdam, en langzaamaan ook daarbuiten. Het patisserie-assortiment groeide, en bij meer en meer grand cafés en restaurants verschenen de producten op de menukaart.

In 2002 ging het bedrijf over in handen van dochter Angela Holtkamp en Nico Meijles. En nog steeds is er volop ontwikkeling. Omdat het bedrijf in de afgelopen jaren zo sterk gegroeid is, is vanaf juli 2015 het bedrijf opgesplitst waarbij Nico zich volledig richt op horeca & croquetten en Angela verantwoordelijk is voor de winkel en chocolaterie.

Cees is in 2002 begonnen met het schrijven van een Banketbakkersboek. Alle patisserie recepten zijn aangepast zodat het eenvoudiger is om thuis te maken. Hij heeft ook alles eindeloos proefgebakken in zijn keukentje boven de zaak totdat het perfect was. Dit heeft geresulteerd in het boek “de Banketbakker“ een bestseller die momenteel al aan de 9e druk toe is!

Als aanvulling hierop heeft hij in samenwerking met Ronald Hoeben, culinair fotograaf en journalist, een aantal filmpjes op Foodtube gezet, waar hij zijn eigen videokanaal heeft. Geassisteerd door kleindochter Stella, legt hij een aantal recepten uit en bakt ze voor de camera.

Cees Holtkamp (2 titels)


Oranje toetjes

Paperback  •  Cees Holtkamp, Lizet Kruyff   

Ook jij kunt de toetjes maken waar de Oranjes al eeuwen van genieten

Ik kan er niks aan doen, maar ik ben gek op de boeken van Lizet Kruyff. Waarom? Ik heb een zwak voor de leuke schrijfwijze, ik houd van culinaire geschiedenis, ik ben overtuigd koninklijk gezind en haar boeken zijn altijd interessant. Het boek ‘Oranje toetjes’ gaat, zoals het al doet vermoeden, over de desserts en z...Lees verder

Aangeraden door de eci redactie
In rubriek


eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,96

Overal elders € 24,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De banketbakker

Hardcover  •  Cees Holtkamp, Jonah Freud  

Meer dan 300 recepten van de klassiek geschoolde banketbakker Cees Holtkamp. Voor het eerst in...


eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 28,00

Overal elders € 35,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis