Eke Marien

Eke Mariën werkt als freelance foodstylist en productontwikkelaar, hij schrijft kookboeken en ontwikkelt recepten voor diverse (kook)tijdschriften. Ook heeft hij een vaste rubriek in culinair tijdschrift delicious..

Gefascineerd door de wetenschap achter het koken is hij met fysisch chemicus Jan Groenewold in 2005 ‘Cook & Chemist’ begonnen. Met als doel om met cursussen, lezingen en publicaties wetenschappelijke kennis over voedsel en eten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Omdat het creatieve aspect van koken hem erg aanspreekt is hij in de afgelopen tien jaar steeds meer gaan toeleggen op foodstyling, receptuurontwikkeling en het schrijven van kookboeken. Zo is er eind 2016 het kookboek ‘Bakken met kennis’ verschenen.

Eke Marien (2 titels)


Bakken met kennis

Hardcover  •  Eke Marien   

Eke Mariën leert ons 'het waarom' van het bakproces, op dezelfde manier waarop hij o...


eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 23,99

Overal elders € 29,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Koken met kennis

Hardcover  •  Eke Marien, Jan Groenewold   

In 2007 kwam het boek Cook & Chemist van kok Eke Mariën en chemicus Jan Groenewold uit en was ...


eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 18,00

Overal elders € 22,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis