Profiel

Sandra Bekkari

Sandra Bekkari

Leren om gezond te koken en te eten? Dan zijn de boeken van Sandra Bekkari (Oostende, 1973) een goede basis. Sandra volgde verschillende opleidingen over voedingsleer en gezondheid, en zette haar kennis en enthousiasme om in succesvolle kookboeken.

Je kent haar misschien van de titels Gezond & Slank, Topchefs koken gezond en bestsellers Nooit meer diëten 1 en 2'. Of van de tv-programma’s over gezond koken.

Sandra heeft haar eigen methode ontwikkeld voor een gezonder eetpatroon: de ‘Sana-methode’. Inmiddels begeleidt zij al zo’n 20 jaar mensen naar een gezonde levensstijl.
  • Naam
  • Sandra Bekkari 
  • Geboortedatum
  • 18-7-1973 
  • Nationaliteit
  • Belgisch 
  • Genres
  • Kookboeken, Body & mind 
  • Prijzen
  • Gourmand Award
  • Uitgeverij
  • Social
  •  

Het is van groot belang voor je gezondheid om de bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden en te veel pieken en dalen te vermijden. De hoge suikerpieken zorgen voor een hoge productie van insuline en meer lichaamsvet. Als je bloedsuikerspiegel voortdurend schommelt van suikerpiek naar suikerdip, is het bovendien volkomen normaal dat je last hebt van energiedips, vermoeidheid en mentale schommelingen.

Sandra Bekkari - Nooit meer diëten, deel 3 (p. 18)

Sandra Bekkari

'Ik geloof niet in eetgewoontes aanpassen van vandaag op morgen. Eetgewoontes zitten vaak al van in de kindertijd ingebakken. Als je te veel zaken in een keer aanpast dan lukt dat niet.'