Aan mijn voormalige vaderland

Michael Zeeman • Hardcover

€ 29,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Aan mijn voormalige vaderland is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Michaël Zeeman (1958-2009) was de grootste en productiefste Nederlandse essayist en cultuurcriticus van zijn generatie. Daarnaast was hij journalist, tv-maker, dichter en schrijver. Zeeman schreef over beeldende kunst, theater,muziek, politiek en vooral over literatuur. Van Philip Roth en Jens Christian Grøndahl tot en met Giorgio Bassani en Claudio Magris. Hij propageerde het werk van Nobelprijswinnaars als Wislawa Szymborska, V.S. Naipaul en Orhan Pamuk. Maar ook contemporaine Nederlandse schrijvers als Marcel Möring merkte hij al in een vroeg stadium van hun schrijverschap op. Hij was een hartstochtelijk lezer en een gedreven, oorspronkelijke en geestige schrijver. Zijn geschriften worden gekenmerkt door eruditie, helderheid en vaak bijtende kritiek, door aanstekelijke humor en scherpzinnigheid en door een passie voor schoonheid en echtheid. Juist in hun onderlinge samenhang tonen deze stukken de kracht van Zeeman als schrijver en de veelzijdigheid van zijn schrijverschap. Maarten Asscher, Maarten Doorman en Willem Otterspeer maakten na zijn dood een selectie uit zijn cultuurkritische stukken.

Dit boek in de pers

Een boek dat zijn formaat recht doet. Een verzameling hartversterkende pleidooien voor schrijvers, filosofen en beeldend kunstenaars; zoveel tastbare rijkdom maakt het gemis nog schrijnender.  
De Volkskrant  

Blaakt van de generositeit.  
Vrij Nederland  

Fraai uitgevoerde bundel van zijn beste stukken, inclusief een ingetogen emotioneel getoonzette biografische schets door Willem Otterspeer. Warm aanbevolen!  
Dagblad De Limburger  

Een aanstekelijke literatuurgids. Hij schrijft enthousiast, prikkelend en met kennis van zaken. Onwillekeurig overvalt je de drang om naar de boekhandel te rennen.  
Reformatorisch Dagblad  

Details:

Auteur(s)Michael Zeeman
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023454250
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's720
Verschijningsdatum
Afmetingen235 x 165 x 48 mm.
Gewicht1112 gr.  

Recent bekeken producten