Aanbesteden doe je zo

Hein van der Horst, Mary-Ann Schenk • Paperback

€ 59,00

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Aanbesteden van overheidsopdrachten is een lastige materie. De vrees voor procedures heeft geleid tot een forse juridisering van dit vakgebied. Maar in het handboek Aanbesteden doe je zo benaderen de auteurs aanbesteden vanuit het bedrijfseconomisch inkoopproces. Dat wil zeggen dat eerst een antwoord gevonden moet worden op de vraag wat ingekocht moet worden. Pas dan komen de verschillende elementen van het inkoopproces in chronologische volgorde aan bod: aanbestedingsstrategie, wijze van specifi ceren, contractvorm, de eisen waaraan de leverancier moet voldoen en zijn aanbieding.
Dit boek is een volledig herziene versie van Aanbesteden!?, waarvan de tweede druk in 2008 verscheen. Vrijwel alle voorbeelden zijn vervangen. Nieuwe onderwerpen zijn duurzaamheid en de ondernemende overheid. Verder is er
veel aandacht voor de nieuwe Aanbestedingswet. Een nieuw hoofdstuk behandelt de voorbereiding van een aanbesteding, met onder meer aandacht voor contractvormen en risicoanalyses.
De beide auteurs leiden de lezer aan de hand van praktijkvoorbeelden, begrijpelijk geschreven jurisprudentie en schema¿s door het aanbestedingsproces. Zij laten zien welke valkuilen er zoal zijn en dat doelmatigheid en rechtmatigheid hand in hand gaan.
Het boek richt zich op hen die bij overheidsinstanties en nutsbedrijven betrokken zijn bij aanbesteden. En het geeft leveranciers een goede mogelijkheid om in de keuken te kijken van de inkopende overheid.
Mr. Hein van der Horst en mr. drs. Mary-Ann Schenk zijn verbonden aan het bureau PPS Adviseurs Overheidsopdrachten. Zij begeleiden overheden en nutsbedrijven sinds 1992 bij complexe aanbestedingsvraagstukken.

Details:

Auteur(s)Hein van der Horst, Mary-Ann Schenk
UitgeverijVakmedianet Bouwcommunities
ISBN9789012582339
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's372
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 170 x 24 mm.
Gewicht721 gr.  

Recent bekeken producten