Adres onbekend

Kathrine Kressmann Taylor • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Adres onbekend is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Verrassend, spannend en choquerend.' - Jessica Durlacher in Esta Deze belangrijke en tijdloze boodschap verdient een permanente plaats op ieders boekenplank. Adres onbekend is geschreven als een reeks brieven tussen een joodse Amerikaan die in San Francisco woont en zijn voormalige zakenpartner en vriend die naar Duitsland is teruggekeerd - de brieven dateren van november 1932 tot maart 1934. De verstrekkende gevolgen van de naziideologie, in het bijzonder voor een hechte vriendschap, worden in deze briefwisseling treffend en zeer aangrijpend weergegeven. Adres onbekend. voor het eerst in druk verschenen in 1938 in de Verenigde Staten, toonde al vroeg de werking van het gif van het nationaalsocialisme aan het Amerikaanse publiek. Het boek is inmiddels uitgegroeid tot een internationale bestseller.Kathrine Kressmann Taylor (1903-1996) doceerde creatief schrijven, journalistiek en geesteswetenschappen. Dit moderne verhaal is niet minder dun volmaakt. Het is de meest effectieve aanklacht tegen de nazi's die in druk is verschenen.' - The New York Times Book Review (1939)
'Een verhaal dat reeds bekend is en diep gewaardeerd wordt door mijn generatiegenoten. Wat De negerhut van oom Tom was voor de Burgeroorlog, is dit boek voor de Tweede Wereldoorlog." - Kurt Vonnegut

Dit boek in de pers

Dit moderne verhaal is niet minder dan volmaakt. Het is de meest effectieve aanklacht tegen de nazi’s die in druk is verschenen.  
The New York Times Book Review (1939)  

Kressmann Taylors verhaal dient niet alleen als een herinnering aan de naziverschrikkingen, maar ook als een waarschuwing in het licht van de huidige raciale, etnische en nationalistische intolerantie.  
Publishers Weekly  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over nazisme
  • romans over mannenvriendschap

Details:

Auteur(s)Kathrine Kressmann Taylor
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Tinke Davids
ISBN9789026332197
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's64
Verschijningsdatum
Afmetingen192 x 121 x 10 mm.
Gewicht128 gr.

Recent bekeken producten