Agent 6

Tom Rob Smith • Paperback eci.be lezers

€ 17,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Agent 6 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Moskou, 1965. Het is de tijd van de Koude Oorlog. De Sovjet-Unie probeert zich na de gewelddadige moorden van Stalin en de chaotische jaren vijftig die daarop volgden, opnieuw te laten gelden. Voormalig agent bij de geheime dienst Leo Demidov heeft inmiddels een rustig leven opgebouwd met zijn vrouw Raisa en hun twee geadopteerde dochters. Wanneer zijn gezin wordt gevraagd naar New York te komen als onderdeel van een vredestoer om de verhoudingen tussen Amerika en Rusland te verbeteren, mag Leo niet mee. Terwijl hij zich paranoïde afvraagt waarom juist zijn familie hiervoor is geselecteerd, worden zijn grootste angsten werkelijkheid. Een tragische gebeurtenis verwoest alles wat hij liefheeft. Leo ziet geen andere mogelijkheid dan het heft in eigen handen te nemen en gaat op onderzoek uit. Hierbij deinst hij nergens voor terug, koste wat kost zal hij Agent 6 vinden, de sleutel voor dit mysterie.

Dit boek in de pers

Agent 6 is een weids maar ook intiem boek over grote en persoonlijke politiek en het bevredigende slot van een mooie trilogie.  
NRC Next  

Steengoed. Met een schitterend slot. Ontroerend en overtuigend. En je blijft na lezing nog een tijdje bij Demidov in zijn cel zitten. Prachtig.  
Het Parool  

De kans dat Tom Rob Smith zich na zijn briljante debuut Kind 44 ooit nog zou overtreffen, werd niet erg groot geacht. Toch is het hem gelukt.  
BRABANTS DAGBLAD  

Verbluffend gedocumenteerd beschrijft hij de sfeer in de Koude Oorlog en de situatie in Afghanistan waar zijn hoofdpersoon jarenlang werkt als adviseur van de op te richten (politieke) politie.  
Dagblad Van Het Noorden  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over de Sovjet-Unie
  • boeken over de Koude Oorlog

Details:

Auteur(s)Tom Rob Smith
UitgeverijAnthos Literaire Thrillers
Vertaler(s)Irving Pardoen
ISBN9789041423368
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 130 x 38 mm.
Gewicht529 gr.  

Recent bekeken producten