Al-Qaida en de moderne tijd

John Gray • Paperback

€ 15,00

3 - 5 Werkdagen

Bestellen

Al-Qaida en de moderne tijd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Velen zien het fundamentalisme van Al-Qaida als een terugval naar de Middeleeuwen. John Gray laat echter zien dat Al-Qaida een typisch verschijnsel is van de moderne tijd. Veel meer dan met de middeleeuwse denkwereld is het huidige fundamentalisme verwant met de moderne idealen van de verlichting en het positivisme.
Vanuit deze controversi stelling ontwikkelt John Gray een revolutionaire kijk op de internationale politiek na 11 september 2001. Met Al-Qaida en de moderne tijd heeft hij opnieuw een vlijmscherp en prikkelend boek geschreven: diepzinning in zijn filosofische en politieke implicaties, helder en toegankelijk in zijn stijl. Het bidet uitdagende lectuur voor vele lezers die zich betrokken voelen bij het actuele maatschappelijke debat.
John Gray is Professor of European Thought aan de London School of Economics. Hij is de auteur van verschillende boeken, die in vele talen vertaald werden. In het Nederlands verschenen Strohonden, Vals ochtendlicht en Provocaties.
'Gray zet je echt aan het denken - een verademing.' - NRC Handelsblad
'Een immense prikkelend boek, dat de paradox in het hart van Al-Qaida blootlegt: een beweging die eropuit is de mondiale beschaving te vernietigen die haar zelf heeft voor gebradn.' - The Observer
'Een krachtige en uitdagende polemiek. Een vlijmscherp boek, dat de waarheid dichter benadert dan veel andere boeken.' - Financial Times

Dit boek in de pers

Gray zet je echt aan het denken – een verademing.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Al Qaida
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)John Gray
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026319754
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's151
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 130 x 12 mm.
Gewicht172 gr.  

Recent bekeken producten