Albert II

Patrick Weber • Paperback

€ 24,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit boek schetst aan de hand van zeldzame, vaak aangrijpende en soms intieme documenten het leven van een hartelijke man en het lot van een vorst die de geschiedenis van zijn land heeft getekend.
Albert II, de zesde koning van de Belgen, werd in 1934 geboren. Hij groeide op in een woelige eeuw, met talrijke crisissen en stormen, maar met ook hoopvolle en geweldige momenten. Familiedrama's, oorlog, ballingschap, terugkeer naar een land waar de explosieve sfeer van de koningskwestie heerste, de grote belangstelling voor zijn huwelijk met de mooiste prinses van zijn tijd, zijn leven als prins in dienst van het land... maar ook zijn huwelijksproblemen, de onverwachte troonsbestijging en het moeilijke regeren in onstabiele tijden.
Het leven van Albert, de meeste Belgische van de Belgische koningen, heeft veel weg van een roman.

Patrick Weber is kunsthistoricus, schrijver en journalist. Hij pendelt tussen Brussel, Parijs en Rome. Hij is royaltyverslaggever voor radio en tv, en auteur van talrijke boeken over de koninklijke geschiedenis. Van dezelfde auteur verscheen bij Racine: Lilian, une princesse entre ombre et lumière (met medewerking van Esmeralda van België). Hij heeft koning Albert II bij verschillende van zijn staatsbezoeken vergezeld.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Patrick Weber
UitgeverijRacine
ISBN9782873868598
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen277 x 240 x 15 mm.
Gewicht949 gr.

Recent bekeken producten