Algemene geschiedenis van Nederland Zover de wereld strekt

Wim van den Doel • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 27,96

Overal elders € 34,95

2 - 3 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Niets heeft zon invloed gehad op het verloop van de wereldgeschiedenis als de grote metamorfose van de menselijke samenleving in de afgelopen tweehonderd jaar. Leefden tot de achttiende eeuw wereldwijd de meeste mensen nog in feodale en agrarische samenlevingen, nu is er veelal sprake van geïndustrialiseerde en stedelijke maatschappijen, moderne staten en snelle verbindingen. In deze grote metamorfose van de wereld hebben Nederlanders en het Nederlandse koloniale rijk een belangrijke rol gespeeld.

Waarom heeft Nederland zon belangrijke historische rol gespeeld in de Europese expansie overzee, de modernisering van de wereld en de hedendaagse globalisering? En wat voor betekenis hadden deze processen voor de ontwikkeling van de eigen samenleving?
Jarenlang hebben dit soort vragen verlegenheid opgeroepen, maar in het huidige tijdsgewricht van globalisering zijn zij actueler dan ooit. Want de geschiedenis van Nederland en de Nederlanders overzee is een belangrijk hoofdstuk uit de wereldgeschiedenis.

Wim van den Doel (1962) is hoogleraar algemene geschiedenis aan de Universiteit Leiden en auteur van onder meer Afscheid van Indië. De val van het Nederlandse imperium in Azië (2000).

Details:

Auteur(s)Wim van den Doel
UitgeverijBert Bakker
ISBN9789035127791
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's505
Verschijningsdatum
SerieAlgemene geschiedenis van Nederland
Afmetingen238 x 159 x 43 mm.
Gewicht858 gr.

Recent bekeken producten