Alle malen zal ik wenen

Leo Vroman • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,60

Overal elders € 24,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Alle malen zal ik wenen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Kom vanavond met verhalen / hoe de oorlog is verdwenen / en herhaal ze honderd malen / alle malen zal ik wenen.' De slotregels uit Leo Vromans gedicht 'Vrede' behoren tot zijn beroemdste en meest geciteerde. Maar Vroman schreef veel en veel meer. Tientallen bundels, kostbare, speelse, beklijvende en blijvende poëzie. Een onuitputtelijke stroom gedichten van 1946 tot 2014, het jaar van zijn overlijden. Een ruime selectie daaruit, samengesteld en ingeleid door Mirjam van Hengel (auteur van Hoe mooi alles, over Leo en Tineke Vroman), verschijnt in deze bloemlezing. De mooiste, ontroerendste en Vromannigste gedichten, voor iedereen die ooit onder de indruk raakte van al waren het maar die paar regels.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een poëtische biografie, met een keuze uit de mooiste en persoonlijkste gedichten uit het oeuvre van Leo Vroman. Vaak ontroerend.

Leo Vroman is begin 2014 overleden. Hij was toen bijna honderd jaar. Mirjam van Hengel, die een biografisch boek over de liefde van Leo en Tineke Vroman in oorlogstijd heeft geschreven, heeft naar haar idee de mooiste gedichten van Leo Vroman in dit boek bijeengebracht. Het zijn er nogal wat: 350 pagina’s vol ontroerend werk, met relatief veel aandacht voor werk uit de laatste twintig jaar. Zij zegt daarover: ‘Er is geen dichter die zo breekbaar en zo onbevangen dichtte over de dood, daar het leven en de liefde bij inlijfde op een manier die je soms de adem beneemt.' Maar ook is er veel aandacht voor zijn vroegere werk, met zijn sterk spreektalige toon. De gedichten worden vergezeld van nooit eerder gepubliceerde tekeningen van Vroman. Tel daar nog eens een inleiding, een verantwoording en een titelregister bij op, en dan is het boek ook nog in linnen gebonden. Echt een mooie aanschaf.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Leo Vroman
UitgeverijQuerido
ISBN9789021459127
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 147 x 40 mm.
Gewicht672 gr.  

Recent bekeken producten