Alles wat is

James Salter • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer

Alles wat is is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na de Tweede Wereldoorlog keert marinier Philip Bowman terug naar Amerika, waar hij al snel als redacteur aan de slag gaat. In die periode was de uitgeverswereld nog kleinschalig een tijd van bijeenkomsten in chique appartementen en feestjes die steevast uit de hand liepen.

Bowman dompelt zich onder in deze wereld van vluchtige intimiteiten en onverwachte veroveringen. Maar er is één verovering die hij vergeefs najaagt: die van de liefde. Eén huwelijk mislukt, een ander vindt nooit plaats en hij raakt in de ban van een vrouw die hem verraadt. Plotseling bevindt Bowman zich op een pad dat hij nooit verwacht had in te slaan.

Alles wat is is geschreven in Salters kenmerkende poëtische stijl. Het is een meeslepend en verleidelijk liefdesverhaal over de passies en teleurstellingen die een man in zijn leven meemaakt.

Dit boek in de pers

Een literaire sensatie. Salter is, na de dood van Updike, de meest betoverende stilist van zijn generatie. Alles wat is is een zinnelijke, meesterlijke evocatie van een tijd waarin vrouwen uitdagend durven te worden.  
NRC  

Deze roman is zowel direct herkenbaar als uiterst origineel en het levende bewijs dat de literaire leeuw Salter nog altijd brult. Alles wat is is de kroon op zijn werk.  
The New York Times  

Een prachtig ingetogen, ja nuchtere roman over dromen en wat zij vermogen.  
De Volkskrant  

Zijn roman is een pleidooi geworden voor een leven dat niet voorbijflitst. Het moet beklijven. Zijn fictie moet echter zijn dan de waarheid.  
Vrij Nederland  

Deze roman is hecht en chaotisch tegelijkertijd, al overheerst het gevoel van totaliteit, de tijd die verspringt, altijd de vrouw, de seks, de belofte van totaal plezier en overgave. Salter zal ook op hetzelfde uit zijn geweest: het leven vastleggen zoals je dat in een rijdende trein aan je voorbij ziet flitsen.  
De Groene Amsterdammer  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over schrijverschap
  • romans over de liefde

Details:

Auteur(s)James Salter
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Ton Heuvelmans
ISBN9789023488156
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 134 x 28 mm.
Gewicht430 gr.

Recent bekeken producten