Als je de stad binnenrijdt

Rob Waumans • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,56

Overal elders € 21,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Als je de stad binnenrijdt is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Gert Verhulst is de meest toegewijde parkeerbeheerder van Amsterdam. Hij begint graag vroeg, pauzeert nooit te lang en houdt thuis een dagelijkse scorelijst bij met het aantal uitgeschreven boetes.
Na het verlies van zijn moeder vallen ongemerkt de zekerheden in zijn dagelijkse leven weg. Steeds fanatieker bekeurt hij auto¿s, vooral van mensen die hem in zijn ogen tegenwerken. Natuurlijk heeft ook hij toekomstdromen, maar als hij erachter komt dat er nog een Gert Verhulst bestaat, die in Vlaanderen een beroemdheid is, beseft hij dat hij voor een aantal dingen niet in de wieg gelegd is.

Rob Waumans (1977) begint in 2009 na een lange reis met korte verhalen schrijven en debuteert datzelfde jaar in literair tijdschrift De brakke hond. Eerder publiceerde hij o.a. columns op viva.nl (als eerste mannelijke columnist) en een kort verhaal in Het Beste van Night Writers. Hij komt uit de regio Alkmaar/Heerhugowaard, studeerde in Leeuwarden en werkt aan de Universiteit van Amsterdam.

¿Hij is een camera, Rob Waumans, zoals Andy Warhol voorschreef¿eentje die feilloos registreert, maar ook nog eens alle details beschrijft, net zo precies tot ze een complete wereld vormen.¿ - Stephan Sanders

¿Van een jongen zoals jij en ik maakt Rob Waumans een held zoals jij en ik; hij laat je voelen wat je eigenlijk continu zelf zou moeten voelen, maar waar je niet bij kunt of bij wilt. Dat is confronterend en hartverwarmend tegelijk.¿ - Jan van Mersbergen

Dit boek in de pers

Vlot geschreven.  
HP/De Tijd  

Waumans stuurt zijn lezers geraffineerd langs de onverkwikkelijke, maar dikwijls ook komische situaties uit het leven van zijn hoofdpersoon, en laat ze lachen in deze fijne roman.  
De Volkskrant  

Als je de stad binnenrijdt is een belofte die doet uitzien naar het vervolg van Waumans' schrijverscarrière.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over werkzaken
  • romans over obsessies

Details:

Auteur(s)Rob Waumans
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025436001
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's236
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 21 mm.
Gewicht282 gr.  

Recent bekeken producten