Als je iemand verliest die je niet kan verliezen

Ish Ait Hamou • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.
Bestellen

Als je iemand verliest die je niet kan verliezen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Soms kan het behoorlijk fout gaan. Dat is precies wat er gebeurt bij dokter Sheila. Het leven lachte haar toe. Ze was een topchirurg, werkte in een vermaard ziekenhuis en had de beste man ter wereld. Tot het noodlot haar genadeloos trof.

Sheila wordt overgeplaatst naar een eenvoudig ziekenhuis in een klein stadje en zal daar moeten vechten tegen vele vooroordelen. En vooral tegen zichzelf. De spoken in haar hoofd zijn immers een goed bewaard geheim. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft. Een paar dagen later komt er een spoedgeval binnen in het nieuwe ziekenhuis. Een man is zwaar toegetakeld door messteken. Dokter Sheila wordt erbij gehaald. Ze is bloednerveus. Ze wil vooral niet dat de geschiedenis zich herhaalt…

Ish Ait Hamou bedacht voor Te Gek?! een onwaarschijnlijk verhaal. Elke zin is het waard om drie keer gelezen te worden, en tegelijk wil je zo snel mogelijk naar de volgende bladzijde. In januari 2016 gaat een intensieve campagne van start waarvan Selah Sue het meterschap op zich neemt.

Reviews & recensies

Frank Libeer

onze specialist literatuur

Ish is een man van mooie woorden. Jammer dat dit boekje maar 125 bladzijden telt.

Deze novelle schreef dans- en schrijfwonder Ish Ait Hamou voor Te Gek?!, een initiatief om geestelijke gezondheidsproblemen bespreekbaar te maken. Op de trein ontmoeten topchirurg Sheila en de Palestijnse vluchteling Sulayman elkaar. Er is een klik en de twee beginnen te praten - over waar ze vandaan komen en wat ze meegemaakt hebben. 'Er mag geen taboe rusten op je geestelijke problemen, dus praat erover', wil Ish zeggen. Een boodschap die hij verpakt in een onwaarschijnlijk meeslepend verhaal. Want de twee ontmoeten elkaar later opnieuw op de operatietafel van Sheila, die intussen is overgeplaatst naar een klein, obscuur ziekenhuis. En dan komen de demonen uit Sheila's verleden weer naar boven... Wie 'Hard Hart' en 'Cécile' van Ish Ait Hamou las, moet in het begin even wennen aan dit boekje, want de stijl is directer en verhalender. Maar al gauw komt toch weer de filosoof in Ish naar boven. Hij is een man van mooie woorden en overpeinzingen, van zinnen die je wilt onderlijnen en herlezen. Iemand die deze harde wereld wat zachter wil maken met inspirerende quotes. Jammer dat het boek maar 125 bladzijden telt!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Ish Ait Hamou
UitgeverijManteau
ISBN9789022332504
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's128
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 135 x 10 mm.
Gewicht139 gr.  

Recent bekeken producten