Altijd roomboter

Nelleke Noordervliet • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Altijd roomboter is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Altijd roomboter schetst Nelleke Noordervliet het leven van haar overgrootmoeder Engelbertha Teljeur-Wiggelaar, die ze zelf nog gekend heeft. Engelbertha overleed op 97-jarige leeftijd, bij de pinken en vinnig. Sommige dingen waren bekend: haar oudste dochter werd verwekt door een heer van stand. En Abraham Teljeur, een jonge zilversmid, ontfermde zich over de ongehuwde moeder. Andere dingen zocht Noordervliet op in archieven en bibliotheken. Naar veel moest ze raden. Wat veranderde er in dat lange leven? In Nederland. Voor vrouwen. Voor arbeiders. Hoe worden familieverhalen overgeleverd? En familietrekken? In een mengeling van memoire, geschiedschrijving, fictie en essay komt het portret van `ouwe oma Teljeur en haar nageslacht tot leven en trekt Noordervliet de lijnen naar de tijdgenoten en naar de lateren. Nelleke Noordervliet schrijft romans, essays, geschiedenis, verhalen en columns. Onlangs is haar negende roman 'Vrij man' verschenen. `Een fascinerende mengeling van non-fictie en fictie. Altijd roomboter zit vol aangrijpende details. Het zijn mooie hoofdstukken in een boek dat een indrukwekkend beeld geeft van de Nederlandse onderklasse rond 1900. NRC Handelsblad `Een aanstekelijke verheviging van de werkelijkheid. [...] Een onderhoudend, nu en dan aangrijpend persoonlijk document met sociaal-historische meerwaarde. de Volkskrant `Interessant en zelfs meeslepend en de moeite meer dan waard. Opzij

Dit boek in de pers

Een fascinerende mengeling van non-fictie en fictie. [...] Altijd Roomboter zit vol aangrijpende details. [...] Het zijn mooie hoofdstukken in een boek dat een indrukwekkend beeld geeft van de Nederlandse onderklasse rond 1900.  
NRC  

Een aanstekelijke verheviging van de werkelijkheid. [...] Een onderhoudend, nu en dan aangrijpend persoonlijk document met sociaal-historische meerwaarde.  
De Volkskrant  

Fascinerend.  
De Telegraaf  

Interessant en zelfs meeslepend en de moeite meer dan waard.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Nederland
  • waargebeurde verhalen

Details:

Auteur(s)Nelleke Noordervliet
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025440640
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 124 x 19 mm.
Gewicht266 gr.  

Recent bekeken producten