Altijd trek?

David Ludwig • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Altijd trek? is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Als je dit jaar een dieetboek gaat kopen, zorg dan dat het dit boek is’ MindBodyGreen

Je wordt niet dik omdat je teveel eet: juist het proces van dikker worden, veroorzaakt meer trek. De craving vanuit je vetcellen zorgt ervoor dat je lichaam vraagt om méér.

Niet minder eten, maar anders eten is de oplossing, predikt Harvard-hoogleraar David Ludwig na twee decennia onderzoek in zijn boek Altijd trek? Vet is niet de vijand. Een donut heeft misschien wel hetzelfde aantal calorieën als een handje noten, maar het effect op je lichaam is totaal anders.

Ludwigs pakkende en praktische boek rekent af met het snakken naar snaaien: dankzij hem gaan we weer goed eten, de juiste vetten tot ons nemen, luisteren naar ons lichaam en eindelijk een gezond gewicht bereiken. 

David Ludwig is hoogleraar Kindergeneeskunde op Harvard Medical School en hoogleraar Voedingsleer op Harvard School of Public Health. Ook is hij directeur van het New Balance Foundation Obesity Prevention Center in het Boston Children’s Hospital, waar hij zich met een team van medici bezig houdt met het onderzoeken en bestrijden van obesitas bij kinderen.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek body en mind

Een gezond dieet doorspekt met succesverhalen: meer energie, minder taille.

Iedereen die al eens een dieet gevolgd heeft weet hoe het gaat: zodra je minder calorieën naar binnen speelt, voel je je moe, lusteloos en vooral: je hebt constant honger. Daarom werkt een klassiek dieet niet, zegt David Ludwig in zijn boek 'Altijd Trek'. Als je blijvend kilo's wil kwijtspelen, is het belangrijk om je vetcellen te 'her-programmeren'. Ludwig geeft in zijn boek eerst een uitgebreide, heldere uitleg over hoe zijn dieet werkt: het valt je vetcellen aan en stimuleert hen om hun opgeslagen calorieën los te laten. Gevolg: je metabolisme verandert en je lichaam komt in afval-modus. En dan kun je dus aan de slag met Davids dieet (denk: gezonde vetten, voeding die verzadigt). Centraal staan de succesverhalen van alle mensen die zijn dieet gevolgd hebben gedurende vier maanden. Met resultaat, want ze hebben allemaal meer energie en minder taille. 'Altijd Trek' is niet het zoveelste dieet van calorieën tellen, soepjes drinken en honger lijden - integendeel. Ludwig kent de zwakke plek van de meeste dieetmethodes en geeft een prima alternatief die je gezondheid ten goede komt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over gezondheid
  • boeken over gezond leven

Details:

Auteur(s)David Ludwig
UitgeverijSpectrum
ISBN9789000352180
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 142 x 33 mm.
Gewicht505 gr.  

Recent bekeken producten