Amerika

Franz Kafka • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kafka is zelf nooit in Amerika geweest. Hij schiep uit beschrijvingen die hij las en visuele elementen die hem fascineerden een mythisch land waar New York en Boston door een brug met elkaar verbonden zijn, het Vrijheidsbeeld een zwaard ten hemel heft, en waar alles reusachtig is. Onafgebroken verkeersstromen vullen de talloze wegen en straten.
De roman vertelt het verhaal van de jonge Duitse immigrant Karl Rossmann, die bij een dienstmeisje een kind heeft verwekt. Om een schandaal te vermijden ‘verbannen’ zijn ouders hem naar Amerika. Dat levert wonderlijke en vaak geestige avonturen op. Karl blijkt een steenrijke oom te hebben die hem liefdevol opneemt in zijn gigantische huis – maar die hem ook zonder pardon weer op straat zet. Dan begint Karls zwerftocht door het onbegrijpelijke land. Hij heeft een baantje als liftboy in een enorm hotel en ontmoet bizarre randfiguren. Uiteindelijk verdwijnt hij op een lange treinreis in het niets.

Dit boek in de pers

Kafka schiep zijn roman uit mythische elementen in zijn eigen geest, en de gegevens waar bij zijn onderzoek zijn blik op viel werden vervormd als stralen in een veld van zwaartekracht.  
E.L. DOCTOROW  

Details:

Auteur(s)Franz Kafka
UitgeverijAthenaeum
Vertaler(s)Willem van Toorn
ISBN9789025301606
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 134 x 32 mm.
Gewicht453 gr.

Recent bekeken producten