Amerikanah

Chimamanda Ngozi Adichie • Paperback

€ 15,00

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer

Amerikanah is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ifemelu en Obinze zijn hevig verliefd op elkaar. Hun geluk wordt wreed verstoord wanneer zij hun land Nigeria wegens de militaire dictatuur moeten verlaten. De mooie, zelfverzekerde Ifemelu gaat in Amerika studeren. Ze ontmoet daar nieuwe mensen, knoopt vriendschappen aan, maar krijgt ook te maken met vernederingen en tegenslag. Obinze besluit naar Londen te gaan en komt terecht in de illegaliteit, een leven waarop zijn burgerlijke opvoeding hem niet heeft voorbereid. Hij keert jaren later terug naar Nigeria, waar intussen een democratisch bewind heerst. Ifemelu keert eveneens terug naar haar vaderland, dat net zozeer veranderd is als zij. Wanneer hun liefde opnieuw opbloeit, worden Ifemelu en Obinze geconfronteerd met de grootste uitdaging van hun leven.

Dit boek in de pers

Een klepper van een roman. Meer nog dan over ras is Amerikanah een boek over het lot van de Afrikaanse vrouw. [...] Adichie verwezenlijkt heel wat in dit boek. Het liefdesverhaal intrigeert en zit vol bijtende details. Adichie's aanpak is documentair, haar stijl elegant. [...] Gelukkig heeft deze roman personages met een kloppend hart, personages die je ruim 500 bladzijden lang laten meeleven.  
De Standaard  

Liefde, authenticiteit en ras zijn de sleutelwoorden van deze roman - die met name over dat laatste thema zeer pertinente dingen te melden heeft, zonder pamflettair te worden.  
Knack  

Dit schitterende migrantenverhaal gaat over aanpassing, maar ook over de veranderende visie ten aanzien van ras: hoe rijker, des te minder ras ertoe doet. Maar is dat waar? [...] Het zijn terechte vragen die Adichie stelt. Ze zet je aan het denken met haar roman over de pogingen je aan te passen, het falen daarin, de veranderingen in je land en de keuzes die je maakt.  
NRC  

Komische en rake bespiegelingen. [...] Adichie staat hoog op de lijstjes met belangrijkste schrijvers van deze tijd, van die van Oprah tot die van The New Yorker. [...] Adichie speelt met een duizelingwekkend aantal thema's rond migratie, hechting, mondialisering, modern nomadisme en ook nog: wat is echte liefde?  
De Volkskrant  

Amerikanah is meer dan een liefdesroman. Het is een moderne oproep tot meer eerlijkheid over rauw racisme, gedetailleerd verteld via twee jonge Afrikanen die vooral in het Westen geconfronteerd worden met hun ras.  
Trouw  

De Nigeriaanse schrijfster levert met dit boek een meesterproef in de beste westerse traditie. Een liefdesgeschiedenis en een bildungsroman, waarin de levens van twee jonge Nigerianen worden gevolgd. Amerikanah gaat over rassen, discriminatie, mondialisering, kolonialisering en over dromen die niet uitkomen. Het toont een zelfbewust, modern Afrika, en is alleen daarom al het lezen waard.  
Elsevier  

Niet alleen heeft Adichie een hartverwarmend gevoel voor humor waarmee ze serieuze thema's als liefde, ras en feminisme aansnijdt, ze vertelt ook gewoon mooie verhalen.  
Vogue  

Na lezing van dit meesterwerk schminkt zeker weten niemand zich nog tot 'zwarte' piet.  
Dagblad De Limburger  

Adichie toont hoe de Westerse maatschappij eruitziet door Afrikaanse ogen. Onthutsend.  
ELLE  

Niet vaak is een verhaal tegelijkertijd zo aangrijpend, geestig, en liefdevol.  
JAN  

Vrolijk, maar bij vlagen ook hartverscheurend. [...] Vergeleken met Selasi - een vergelijking die vanwege hun achtergrond en de thematiek in hun boeken snel wordt gemaakt - is het werk van Adichie toegankelijker, minder celebraal. Amerikanah heeft soul, en Adichie is er een meester in om die in te zetten en zo moeilijke thema's als discriminatie en corruptie op een luchthartige manier voor het voetlicht te brengen.  
BOEK  

In Amerikanah loodst Chimamanda Ngozi Adichie de lezer met vlijmscherpe observaties door een vermakelijke jungle van (voor)oordelen. [...] Er zijn oneindig veel registers en Adichie bespeelt ze allemaal in deze wervelende, tegendraadse en vooral ook buitengewoon geestige roman.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Chimamanda Ngozi Adichie
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Hi-En Montijn
ISBN9789023489504
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's512
Verschijningsdatum
Afmetingen229 x 150 x 40 mm.
Gewicht730 gr.

Recent bekeken producten