Amnesie

Peter Carey • Paperback

€ 21,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Amnesie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wanneer activiste Gaby Baillieux een virus loslaat in het computersysteem van talloze Australische gevangenissen, krijgen honderden asielzoekers de mogelijkheid om te ontsnappen. Maar er wordt nog iets anders duidelijk: de Amerikaanse gevangenissen zijn gekoppeld aan de Australische en ook daar worden de deuren van vijfduizend huizen van bewaring geopend. De banden tussen Amerika en Australië blijken veel hechter te zijn dan gedacht. Was deze onthulling een onbedoelde bijkomstigheid van de actie van Gaby of was het opzet?

Felix Moore – een linkse journalist van de oude stempel – kent geen twijfel: Gaby’s daad heeft te maken met het conflict tussen de twee landen dat teruggaat op de lang vergeten Slag om Brisbane in 1942. Financieel ondersteund door zijn beste vriend Woody Townes besluit Felix de biografie van Gaby te schrijven. Maar hoe kan hij haar vertrouwen winnen? En welke rol speelt haar moeder, een bekende filmster? En wat wil Woody nu eigenlijk echt van Felix?

Dit boek in de pers

Een actuele roman waarin de geschiedenis van Australie terugkeert als een boemerang.  
NRC  

Deze roman is als het verhaal van WikiLeaks, maar dan verteld door Charles Dickens. Een spannende fabel voor ons post-Edward Snowden-tijdperk.  
The Guardian  

Amnesie is een opwindende roman met een grote twist op het eind. Peter Carey kan alles.  
The Independent  

Een in de stijl en registers van een geestige schelmenroman geschreven, maar in feite bloedserieuze literaire verbeelding van een Amerikaans-Australisch conflict dat bekendstaat als de 'Slag om Brisbane' (1942). Eigenlijk niet veel meer dan stevige rellen tussen Australische en Amerikaanse soldaten. Hoewel?  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over journalisten
  • boeken over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Peter Carey
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Hi-En Montijn
ISBN9789023490555
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's368
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 32 mm.
Gewicht514 gr.

Recent bekeken producten