Ankerplaatsen

• Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 13,52

Overal elders € 16,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'In het geloof voel ik me net als een vlieg aan het plafond. Op z'n kop, geen grond onder hem, maar van boven wordt hij vastgehouden.'

Het raadselachtige beeld - ontleend aan een boek van Wim Dekker - benadrukt de passieve kant van geloven. Het geloof is niet in de eerste plaats een daad, maar een weldaad. We klampen ons vast aan het Woord dat stelt dat niet wíj God vasthouden, maar Hij óns.
Lange tijd was deze visie overheersend. Steeds vaker klinkt de vraag of wij aan deze ene ankerplaats werkelijk genoeg hebben. In onze tijd worden de 'beste argumenten' voor het geloven in God weer naar voren gehaald, om weerstand te bieden tegen het atheïsme, het sciëntisme, maar ook tegen het ongeloof binnen de kerk zelf en om een alternatief te hebben na de erosie van de theologie van het Woord.
Daarom is het een actuele vraag: waar vindt geloven houvast? Negen theologen verkennen in deze bundel evenzovele potentiële ankerplaatsen: de Bijbel, de preek, de kerk, de traditie, de ervaring, discipelschap, de geschiedenis, de schepping en de rede.

Aan deze bundel werkten mee: dr. Wessel ten Boom, prof.dr. Gijsbert van den Brink, dr. Willem Maarten Dekker, dr. Gerard den Hertog, dr. Hans de Knijff, dr. Gerard de Korte, dr. Bert de Leede, dr. Arjan Plaisier, dr. Ciska Stark en dr. Benno van den Toren.

Details:

UitgeverijBoekencentrum
ISBN9789023970279
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 146 x 14 mm.
Gewicht235 gr.

Recent bekeken producten