Anna Magdalena Bach - grote letter uitgave

Eleonore Dehnerdt • Hardcover

€ 45,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen

Anna Magdalena Bach - grote letter uitgave is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een biografische roman

Roman én muzikale voorstelling over de muze van J.S. Bach

Lange tijd stond ze in de schaduw van de grote meester: Anna Magdalena (1701-1760), de tweede echtgenote van Johann Sebastian Bach. Ze was afkomstig uit een vooraanstaande muzikale familie en werd een van de eerste professionele zangeressen. Ze kreeg een goede baan aan het hof van Köthen, waar Johann Sebastian hofkapelmeester was. Na hun huwelijk vertrokken de twee naar het bruisende Leipzig, waar hij ging lesgeven aan de Thomasschool en cantor werd van het Thomaskoor. Anna Magdalena baarde dertien kinderen, van wie slechts zes hun jonge kindertijd overleefden. Zij leidde het grote, onrustige huishouden en bleef altijd de muze van Bach.
Ze was 48 jaar oud toen Bach stierf. Elf jaar later overleed ze zelf, in erbarmelijke omstandigheden.
In een meeslepende roman, gebaseerd op alle beschikbare historische bronnen, vertelt Eleonore Dehnerdt op gevoelige en levendige wijze de geschiedenis van deze bijzondere vrouw.

Het leven van Anna Magdalena Bach zal in een voorstelling van een uur worden naverteld door Sanne Terlouw, muzikaal begeleid door het Orion Ensemble (Pauline Terlouw, Leonard Leutscher, Carla Schrijner). Dit literaire concert gaat op tournee door Nederland.

Details:

Auteur(s)Eleonore Dehnerdt
UitgeverijGrote Letter Bibliotheek
ISBN9789036431019
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's486
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht700 gr.  

Recent bekeken producten