Anorexia Nervosa in de adolescentie

F. Verheij • Paperback

€ 30,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

¿Het lichaam, nog steeds niet mooi,
maar de anorexia sluit ik op,
in een grote, afgesloten kooi!¿

Over anorexia nervosa in de adolescentie en haar beloop is veel niet, maar inmiddels ook veel wel bekend. In deel 1 van dit boek zijn deze feiten samengebracht in korte, overzichtelijke hoofdstukken. De uitgave is gerubriceerd en geschreven vanuit de opvatting dat de adolescent en de mensen in haar of zijn directe omgeving vooral zijn gebaat bij groeien aan de autonomie, groeien naar ¿controle over¿. Daarover gaat deel 2. Het derde deel van dit boek bevat de integrale tekst van de hand-out ¿Als eetproblemen samengaan met gewichtsverlies¿ van de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie van het Erasmus MC-Sophia.

Deze psychoeducatie is geschreven voor de adolescent, diens ouders, broers en zussen, maar kan ook worden gebruikt om de anorexiaproblematiek te verduidelijken richting vrienden, vriendinnen of familieleden. In deel 4 komen de ¿echte¿ deskundigen aan bod. In de vorm van verhalen en gedichten verwoordt een aantal jongeren wat hen ¿ al dan niet ¿ heeft geholpen. In het verlengde daarvan vertellen een vader en een moeder hun verhaal vanuit het ouder- en gezinsperspectief.

Kortom: een uitgave met een letterlijk veelzijdige kijk op anorexia en adolescentie, bedoeld om alle betrokkenen ¿ (andere) hulpverleners, ouders én jeugdigen ¿ te laten leren van elkaars kennis en ervaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)F. Verheij
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023247418
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 157 x 10 mm.
Gewicht307 gr.

Recent bekeken producten