Arbeidsovereenkomstenrecht en sociaalzekerheidsrecht

P.M.M. Massuger, W.G.M. Plessen • Paperback

€ 55,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Arbeidsovereenkomstenrecht en sociaalzekerheidsrecht behandelt de juridische aspecten van het zoeken, vinden en hebben van werk. Dit praktijkgerichte en compacte handboek geeft je inzicht in het complexe vakgebied van het arbeidsrecht.

Waarom kiezen voor Arbeidsovereenkomstenrecht en sociaalzekerheidsrecht?

* belangrijke theoretische basis van het arbeidsrecht;
* helder geschreven;
* met handige eindvragen om jezelf te toetsen.

Werk en werkloosheid zijn onderwerpen die aan grote veranderingen onderhevig zijn. Dit heeft geleid tot een ingewikkeld stelsel van rechtsregels. Arbeidsovereenkomstenrecht en sociaalzekerheidsrecht geeft je inzicht in dit stelsel. Daarmee geeft het je een theoretische basis die je hard nodig zult hebben wanneer je je na je studie met arbeidsrecht gaat bezighouden. Je leert wat sociaal recht inhoudt en je doet uitgebreide kennis op over het Nederlandse ontslagrecht. Je komt meer te weten over het collectieve arbeidsrecht en het stakings- en medezeggenschapsrecht, maar ook over de keerzijde van werken. Arbeidsovereenkomstenrecht en sociaalzekerheidsrecht behandelt namelijk ook alle uitkeringen in ons sociale stelsel. Erg handig zijn de eindvragen in dit boek. Hiermee kun je zelf goed je kennis van de leerstof toetsen.

Deze twaalfde editie gaat uit van de meest recente wetgeving. Het boek geeft je uitleg over het gewijzigde ontslagrecht en over veranderingen op het gebied van sociale zekerheid. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de wijzigingen in de WW per 1 januari 2016 als gevolg van de Wet werk en zekerheid. Maar ook nieuwe wetten als de Participatiewet en de Wet langdurige zorg die per 1 januari 2015 in werking zijn getreden, komen aan bod. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Details:

Auteur(s)P.M.M. Massuger, W.G.M. Plessen
UitgeverijNoordhoff Uitgevers
ISBN9789001862305
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen241 x 171 x 15 mm.
Gewicht564 gr.  

Recent bekeken producten