Austerlitz

W.G. Sebald • Hardcover

€ 19,90

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de wachtkamer van het station van Antwerpen zit een man: jeugdig, met blond haar, zwarte wandelschoenen, een blauwe werkbroek en een oude rugzak, verdiept in het maken van aantekeningen en schetsen. De verteller van Austerlitz raakt gefascineerd en spreekt de man aan. Het is het begin van een relatie die zich door de decennia heen ontwikkelt en de verteller steeds meer in beslag neemt.

Jacques Austerlitz is de naam van de raadselachtige vreemdeling, en als het toeval de twee mannen op de meest onverwachte plekken steeds weer samenbrengt, wordt stap voor stap het levensverhaal van deze eenzame, zwaarmoedige reiziger onthuld. Hoewel Austerlitz al jaren in Londen woont, is hij geen Engelsman. In de jaren veertig is hij als joods vluchtelingenkind in de pastorie van een klein dorp in Wales terechtgekomen. Hij groeit in eenzaamheid op bij het oudere, vreugdeloze domineesechtpaar, en als hij na jaren zijn herkomst en zijn ware naam te horen krijgt, weet hij waarom hij zich een vreemdeling tussen de mensen voelt. Austerlitz is het magnifieke verhaal van een man die als kind is beroofd van zijn vaderland, zijn taal en zijn naam, en die nu niet meer kan aarden in deze wereld.

Dit boek in de pers

Austerlitz voert de lezer naar een overgangsgebied en schemerdonkere wereld van half-vergeten beelden en schimmen, die verwant is aan zowel Ingmar Bergmans Wilde aardbeien, Kafka's verontrustende verhalen over schuld en bange voorgevoelens, en vooral Prousts Op zoek naar de verloren tijd. Een magnifiek werk van historische verbeelding.  
The New York Times  

Hier is iemand aan het woord die zijn plaats kent en ervoor waakt, geheel tegen de tijdgeest in, zich op enigerlei wijze het leed van anderen toe te eigenen.  
De Volkskrant  

Verbluffend. Je kunt dit wonderbaarlijke boek lezen en herlezen en telkens iets nieuws ontdekken.  
Elsevier  

Details:

Auteur(s)W.G. Sebald
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Ria van Hengel
ISBN9789023429531
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's332
Verschijningsdatum
Afmetingen207 x 134 x 33 mm.
Gewicht426 gr.

Recent bekeken producten