Autoriteit

Paul Verhaeghe • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Autoriteit is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met autoriteit loopt er vandaag de dag heel wat verkeerd. Politiek en religie zijn hun geloofwaardigheid kwijt en ouders hebben geen controle over het gedrag van hun kinderen. In dit boek bevraagt Paul Verhaeghe de manier waarop autoriteit functioneert, waarom er tegenwoordig zo weinig waarde aan autoriteit wordt gehecht en wat daarvoor een alternatief kan zijn. Herstelpogingen van de vroegere autoriteit zijn tot mislukken gedoemd en verworden algauw tot vormen van pure machtsuitoefening. Als maatschappij staan we op een wissel: richting macht of richting nieuwe autoriteit.

Verhaeghe zoekt en vindt een nieuwe invulling van autoriteit: in de groep, die een individu of instelling autoriteit verleent – van ouderverenigingen, burgergroepen tot aandeelhoudersvergaderingen. Deze verschuiving is volop bezig in opvoeding en onderwijs, politiek en economie en leidt tot mooie resultaten.

Dit boek in de pers

Autoriteit is voor de groei van een gezonde persoon niet minder belangrijk dan zelfontplooiing, constateert Verhaeghe. Het hangt er echter wel van af hoe dat gezag wordt uitgeoefend.  
NRC  

Belgische burgerdemocratie. Verhaege pleit voor directe democratie op decentraal niveau.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Na 'Identiteit' opnieuw een scherpe analyse van een aspect van onze veranderende samenleving.

Professor Paul Verhaeghe is van opleiding klinisch psycholoog, van vorming psychoanalyticus. Het gebeurt niet vaak dat een academicus de ene bestseller na de andere schrijft. Liefde in tijden van eenzaamheid, Het einde van de psychoterapie en Identiteit waren stuk voor stuk boeken die maandenlang in de top tien verbleven. Auteur Erwin Mortier legde in zijn laudatio bij de boekpresentatie van Autoriteit precies uit hoe dat komt: Paul Verhaeghe is een auteur die ons, de lezers, ernstig neemt. Hij is meer dan een waarnemer. Hij stelt een diagnose. Dat is zijn vak. En vervolgens weet hij op heldere en bevattelijke wijze uit te leggen en te duiden wat er aan de hand is. 'Autoriteit' leert ons iets over de veranderende wereld rondom ons, en verschaft het nodige inzicht om als individu - als mens - beter, evenwichtiger en zorgvuldiger te leven. Een bijzonder belangrijk boek.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de maatschappij
  • filosofische boeken

Details:

Auteur(s)Paul Verhaeghe
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023492818
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 23 mm.
Gewicht358 gr.  

Recent bekeken producten