Ayako 1 - Een meisje om van te houden

Osamu Tezuka • Hardcover

€ 18,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

AYAKO 1 - Een meisje om van te houden

Centraal in het verhaal staat de aartsconservatieve familie Tenge, met aan het hoofd de chagrijnige patriarch Sakuemon. Dagelijks ergert hij zich aan de teloorgang van de traditionele Japanse normen en waarden, aan het Amerikaanse gezag en vooral aan de hervormingen die onder druk van dit bestuur worden doorgevoerd. Met lede ogen moet hij toezien hoe door de herverkaveling van het agrarische landschap het 'koninkrijkje' van de familie Tenge uiteenvalt. Hoe een van zijn zonen, tot schande van de familie, levend en wel terugkeert uit krijgsgevangenschap, in plaats van zichzelf te hebben opgeofferd voor keizer en vaderland. Hoe zijn dochter actief is in de ondergrondse communistische beweging, die door de Amerikaanse overheid wordt beschouwd als een terreurgroepering. Sakuemon vindt alleen troost bij Ayako, zijn oogappel, die zowel zijn dochter als zijn kleindochter is...

Ayako is naast een gelaagde familiekroniek van epische proporties ook een superieure manga in graphic novel-vorm over het Japan van na de Tweede Wereldoorlog, over machtsmisbruik en politieke moorden, over het beste en het slechtste in de mens, overgoten met inktzwarte humor. Van manga-grootmeester Osamu 'Boeddha' Tezuka, de ongekroonde peetvader van de Japanse graphic novel.

Dit boek in de pers

...waar Tezuka vooral in slaagt is in het menselijk maken van alle drama's die zich voordoen, terwijl hij zich ontdoet van clichés over goed en kwaad. Samen met Jiro Taniguchi staat hij op eenzame hoogte wat manga's voor volwassenen betreft.  
De Morgen  

Best Manga of the Year 2010!  
The New York Times  

Details:

Auteur(s)Osamu Tezuka
UitgeverijDon Lawrence Collection
Vertaler(s)Gerard van Buuren
ISBN9789024548736
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
SerieAyako
Afmetingen205 x 152 x 23 mm.
Gewicht440 gr.  

Recent bekeken producten