Babbitt

Sinclair Lewis • Paperback

€ 22,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De sociale satire Babbitt (1922), waarvoor Sinclair Lewis als eerste Amerikaan in 1930 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving, behandelt twee belangrijke thema's. Het stelt vragen over de voor- en nadelen van onze kapitalistische levenshouding en het gaat over conformisme: in welke mate ben je bereid om je aan te passen aan wat je omgeving van je verwacht?

In de aanloop naar de grote beurskrach van 1929 is de makelaar Babbitt aanvankelijk onbezorgd te dure huizen aan het verkopen aan mensen die die huizen eigenlijk niet kun betalen. Babbitt is het model van de opkomende nieuwbouwwijkmens: zijn leven wordt beheerst door status, geld en de wens om een grotere auto en een mooiere vrouw dan zijn buurman te hebben. Totdat de twijfel toeslaat. Of zoals dat inmiddels heet: de midlifecrisis en de verveling...

Babbitt is de grote voorganger van Richard Yates' Revolutionary Road: hij belichaamt de zwakheden en de twijfels van de opkomende klasse die nog steeds 'opkomt'.

In een humoristische en een verrassend 'moderne' klassieke roman zuivert Sinclair Lewis zijn antiheld Babbitt van veel van zijn aanvankelijke aannames.

Dit boek in de pers

Suburbia op de schop  
De Standaard  

Een als komedie vermomde tragedie  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over materialisme
  • humorvolle boeken

Details:

Auteur(s)Sinclair Lewis
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
Vertaler(s)Paul Bruijn
ISBN9789028242180
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 136 x 32 mm.
Gewicht484 gr.  

Recent bekeken producten