Bankgarantie

E.A.L. van Emden, E.L.A. van Emden • Hardcover

€ 62,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Bankgarantie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dagelijks worden in Nederland vele honderdtallen bankgaranties gesteld. In deze zevende druk worden alle juridische aspecten van bankgaranties op een praktische en overzichtelijke wijze behandeld. Daartoe wordt de bankgarantie ook vergeleken met andere in de praktijk vaak gehanteerde zekerheidsfiguren. De verhoudingen tussen de bij de bankgarantie betrokken partijen, opdrachtgever, bank en begunstigde, komen uitgebreid aan de orde. Daarbij wordt bijzondere aandacht besteed aan onterechte claims en de mogelijkheden om uitbetaling onder de bankgarantie te voorkomen.

Voorts worden de complicaties rondom overdracht, verpanding, beslag en faillissement behandeld; ook wordt stilgestaan bij het Romania-arrest van de Hoge Raad over huurgaranties. Tenslotte wordt aandacht besteed aan een aantal veel gebruikte bankgaranties, waaronder het NVB-model en het Rotterdams garantieformulier en worden de Uniform Rules for Demand Guarantees ( 2010) uitvoerig behandeld.

Bankgarantie is bestemd voor advocaten, (bank)juristen, notarissen en alle anderen die regelmatig te maken hebben met bankgaranties.

Details:

Auteur(s)E.A.L. van Emden, E.L.A. van Emden
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013126884
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
SerieRecht en praktijk financieel recht
Afmetingen251 x 166 x 18 mm.
Gewicht456 gr.  

Recent bekeken producten