Baron 1898

Jacques Vriens • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 11,99

Overal elders € 14,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Baron 1898 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Meesterverteller Jacques Vriens schreef dit avontuurlijke verhaal over de allernieuwste attractie in de Efteling – dive coaster Baron 1898.

Avonturier Gustave logeert in een Brabantse herberg waar Jochem en Doortje werken. Op een dag helpt Jochem Gustave de gevaarlijke Zompige Heide oversteken, een gebied beheerst door de mythische Witte Wieven. Wanneer Gustave bij een grot komt, waarschuwen deze wezens hem om niets mee te nemen. De hebzuchtige Gustave steekt toch een klompje goud in zijn zak. Jaren later keert hij terug als Baron Hooghmoed, koopt het grondgebied en bouwt een goudmijn. Jochem en Doortje raken erbij betrokken, waardoor hun hechte vriendschap op het spel komt te staan. De baron heeft mijnwerkers nodig en belooft de dorpsbewoners gouden bergen als ze de mijn ingaan. Maar iedereen die dat durft, komt lijkbleek naar boven… Wat is er gaande in de duistere dieptes van Baron 1898?

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het verhaal achter Efteling-attractie 1898. Duizelingwekkend!

Dat is voor het eerst: een boek dat is geschreven over een attractie in de Efteling, de divecoaster Baron 1898. Deze achtbaan heeft een vrije val van 37,5 meter. De schrijver vroeg zich in eerste instantie af of het verhaal rond de achtbaan wel iets voor hem was. ‘Ik heb hoogtevrees’, zegt hij. Zijn kleinkinderen moesten hem vertellen wat een divecoaster eigenlijk is. ‘Een ding dat loodrecht naar beneden dondert’, begreep hij van hen. En vervolgens ging hij praten met de Efteling. De kern van het verhaal was er al: een man die naar Brabant komt, goud vindt en vervolgens een mijn gaat bouwen. Aan Vriens de taak dit uit te breiden. Maar gelukkig: met mijnen heeft hij wél wat. Eerder schreef hij al een boek over drie kinderen die opgroeien in een mijnwerkersdorp in Zuid-Limburg. Dus het boek is er gekomen. En heeft hij, ondanks zijn hoogtevrees, inmiddels al een ritje gemaakt in de Baron? ‘Jazeker. Een ongelooflijke ervaring. Al had ik de halve tijd mijn ogen dicht’, vertelt hij

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Jacques Vriens
UitgeverijVan Holkema & Warendorf
ISBN9789000344703
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's175
LeeftijdsindicatieVanaf 10 jaar
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 145 x 19 mm.
Gewicht378 gr.

Recent bekeken producten