Basisbegrippen logopedie 2 Communicatiestoornissen. Articulatiestoornissen

John van Borsel • Paperback

€ 14,85

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Men schat dat ongeveer 10% van alle kinderen tussen 6 en 7 jaar een articulatiestoornis vertonen en dat problemen met de spraakklankproductie zowat 75% uitmaken van alle communicatiestoornissen bij kinderen. Het is dan ook belangrijk dat een logopedist een goede basiskennis heeft van articulatiestoornissen. Dit boek geeft een overzicht van de oorzaken en types van articulatiestoornissen en van de manier waarop deze stoornissen kunnen gediagnosticeerd en behandeld worden. Het is op de eerste plaats bedoeld voor beginnende studenten in de logopedie maar zal zeker ook artsen en andere paramedici uit de revalidatiesector interesseren.

De publicatie maakt deel uit van de serie Basisbegrippen logopedie. Deel 2: Communicatiestoornissen. Samen met het eerder verschenen Basisbegrippen logopedie. Deel 1: Logopedie en communicatie biedt deze serie een geïntegreerd overzicht van de logopedie als klinische wetenschap.

Over de auteur:

JOHN VAN BORSEL is licentiaat in de Germaanse fi lologie (K.U.Leuven) en doctor in de neurolinguïstiek (Vrije Universiteit Brussel). Hij is hoofddocent aan de opleiding logopedie en audiologie van de Universiteit Gent en wetenschappelijk medewerker op de Dienst Neus-keel-oorheelkunde van het Universitair Ziekenhuis Gent. Wetenschappelijk is hij vooral actief op het vlak van spraakstoornissen.

Details:

Auteur(s)John van Borsel
UitgeverijAcco België
ISBN9789033476457
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's88
Verschijningsdatum
Afmetingen245 x 170 x 6 mm.
Gewicht199 gr.  

Recent bekeken producten