Basiswerk AG Assistent en maatschappij

B. van Abshoven, T. Verhoeven, W. Grootheest • Paperback

€ 42,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Assistenten in de gezondheidszorg hebben dagelijks te maken met mensen met verschillende achtergronden. Dit vereist inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Maar ook inzicht in de eigen identiteit in de snel veranderende samenleving.

Het basiswerk Assistent en maatschappij haakt hierop in. In tien hoofdstukken geven de auteurs een uitgebreid overzicht van de belangrijkste maatschappelijke kwesties en verschijnselen. Aan bod komen onder andere de samenleving, werk en sociale zekerheid, politiek, culturele verscheidenheid, globalisering en technologie, levensbeschouwing en ethiek. Hoe werkt onze democratie? Welke verschillende culturen en religies zijn er? Hoe zit het socialezekerheidsstelsel in elkaar? Welke invloed hebben de media op ons leven? De verschillende onderwerpen worden uitgelegd aan de hand van illustratieve voorbeelden uit de beroepspraktijk van assistenten.

Assistent en maatschappij is de geheel herziene versie van het Kompas¿boek Voetstappen in de samenleving. De kwalificaties Leren, Loopbaan en Burgerschap lopen als een rode draad door het boek. Om het boek nog beter toe te snijden op de lespraktijk is er aan het begin van het boek een hoofdstuk toegevoegd met leertips en ¿technieken. Daarnaast zijn er hoofdstukken toegevoegd over actuele kwesties als Identiteit en Consument & Media.

Details:

Auteur(s)B. van Abshoven, T. Verhoeven, W. Grootheest
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031351961
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's202
Verschijningsdatum
SerieBasiswerk AG
Afmetingen242 x 168 x 11 mm.
Gewicht354 gr.

Recent bekeken producten