Basiswerk AG Werkprocessen in de polikliniek en sociale gezondheidszorg

I.W. Bijlsma • Paperback

€ 33,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Doktersassistenten doen meer dan het assisteren van de arts. Zij brengen in kaart welke zorg er nodig is, handelen en adviseren conform protocollen en scheppen de randvoorwaarden, zodat behandelaars efficiënt hun werk kunnen uitvoeren. Daarnaast stemt de doktersassistent haar werkzaamheden af met collega's onderling en met collega's van andere disciplines. Zij is in staat helder te communiceren over haar werkzaamheden zodat een goede afstemming plaatsvindt.

In de hernieuwde druk Werkprocessen in de polikliniek en sociale gezondheidszorg staan de administratieve taken centraal met als resultaat dat de medische dossiers/het informatiesysteem en de financiële administratie (DBC-zorgproduct) op orde zijn. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan de dynamische digitalisering in de gezondheidszorg en is de hernieuwde druk uitgebreid met onder andere digitale protocollen.

Het leerboek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de polikliniek. Het tweede deel gaat over de sociale gezondheidszorg en is opgesplitst in een deel Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) en een deel Bedrijfsgezondheidsdienst. Het leerboek is bij uitstek geschikt voor hen die de opleiding tot doktersassistent of medisch secretaresse volgen.

Ida Bijlsma is sinds 1985 werkzaam als docente aan een ROC. Zij verzorgt daar de opleiding tot doktersassistent en medisch secretaresse. Verder coördineert zij de beroepspraktijkvorming en heeft daardoor veel contact met het werkveld.

Details:

Auteur(s)I.W. Bijlsma
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789036809207
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's153
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 169 x 9 mm.
Gewicht282 gr.  

Recent bekeken producten