Basiswerk V&V Algemene ziekteleer

IJ. Jüngen, M.J. Zaagman- van Buren • Hardcover

€ 63,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Verpleegkundige zorg is gericht op het verlichten van de last van ziekte. Als verpleegkundige leer je in de eerste plaats goed en gericht observeren. Welke klachten en gedragingen presenteert de patiënt? Wat zie je? Je leert verschijnselen te herkennen en te interpreteren, zodat je bij de uitoefening van je beroep op de juiste wijze kunt reageren. Daarvoor is gedegen theoretische en praktische kennis nodig van de anatomie, fysiologie en ziekteleer.

In het basiswerk Algemene ziekteleer worden de belangrijkste verschijnselen en complicaties van ziektes behandeld. Het eerste deel is algemeen van karakter en behandelt ziektekunde en geneeskunde, gezondheid, ziekte en ziekteverloop, medische microbiologie, immunologie en oncologie. In het tweede deel staat het klinisch observeren centraal. Aan bod komen onder andere veranderingen en afwijkingen aan de huid, cyanose, het spijsverteringskanaal, neurologische symptomen en slaapstoornissen.

Algemene ziekteleer sluit aan op het basiswerk Anatomie en fysiologie, waarin de basis wordt gelegd voor een goed begrip van de ziekteleer.

Dit boek volgt Algemene ziekteleer uit de BGO-reeks op.

Details:

Auteur(s)IJ. Jüngen, M.J. Zaagman- van Buren
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031345717
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's440
Verschijningsdatum
SerieBasiswerk V&V
Afmetingen251 x 175 x 29 mm.
Gewicht872 gr.

Recent bekeken producten