Begrippen jaarverslaggeving

Epe Peter, W. Koetzier • Paperback

€ 12,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jaarverslaggeving is het complete standaardwerk voor de studie in externe verslaggeving op HBO/WO-niveau. Het boek is zeer studentvriendelijk: het taalgebruik is helder en er zijn veel voorbeelden en schema’s opgenomen.

De volgende onderwerpen worden besproken:
•het bedrijfseconomische en juridische kader van de externe verslaggeving
•de basisstukken van de verslaggeving (balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht)
•winst- en vermogensbepaling bij fluctuerende prijzen
•de gevolgen van concernvorming
•vreemde valuta en winstbelasting

In deze zesde druk zijn uiteraard de ontwikkelingen in de regelgeving (IASB, RJ, wet) verwerkt. Kleine rechtspersonen mogen sinds kort hun externe jaarrekening opmaken op basis van fiscale grondslagen. Bij de bespreking van balans en resultatenrekening komen deze nu ook op volwaardige wijze aan bod. Er is ook aandacht voor veranderingen in de informatieketen zoals in relatie tot data-analyse software.

De zesde druk van het opgavenboek bevat – naast de vertrouwde theorievragen (met de antwoorden) de vraagstukken en de casussen – nu ook meerkeuzevragen. De sleutels van de meerkeuzevragen zijn eveneens opgenomen.

Op het studentengedeelte van de ondersteunende website www.jaarverslaggeving.noordhoff.nl is een deel van de vraagstukken en casussen uitgewerkt. Op het docentengedeelte zijn de uitwerkingen van de overige vraagstukken en casussen beschikbaar, evenals de uitwerking van de meerkeuzevragen met een rekenkundig karakter. Daarnaast is op het docentengedeelte onder meer een pakket slides te vinden, waarop per hoofdstuk de stof in hoofdlijnen wordt gepresenteerd.

Details:

Auteur(s)Epe Peter, W. Koetzier
UitgeverijNoordhoff Uitgevers
ISBN9789001814045
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's84
Verschijningsdatum
Afmetingen298 x 211 x 5 mm.
Gewicht298 gr.  

Recent bekeken producten