België tijdens de Tweede Wereldoorlog

Bruno de Wever, Dirk Luyten, Fabrice Maerten, Mark van den Wijngaert • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,99

Overal elders € 24,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In mei 1940 begon de Duitse bezetting van België, die meer dan vier lange en bange jaren zou duren. Na de oorlog deden vooral de thema’s collaboratie en verzet telkens weer de emoties oplaaien. Mythes over het oorlogsverleden van ons land hielden lang stand. Dit boek, geschreven door eminente specialisten in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, gaat daar regelrecht tegenin door een objectief beeld te schetsen van de bezetting. Volgens de laatste historische inzichten en op een verhalende wijze verschaft het een helder overzicht van de vele uiterst ingrijpende gebeurtenissen, zowel op militair, politiek, economisch, cultureel, kerkelijk als sociaal vlak. Dit unieke standaardwerk over de impact van de oorlog op ons land wordt naar aanleiding van de herdenking van 75 jaar Tweede Wereldoorlog opnieuw uitgegeven in een volledig herziene editie.

Dit boek in de pers

In mei 1940 begon de Duitse bezetting van België. Na de oorlog deden vooral de thema's van collaboratie en verzet de emoties hoog oplaaien. Er ontstonden mythes die lang standhielden. België tijdens de Tweede Wereldoorlog gaat daar regelrecht tegenin door een objectief beeld te schetsen van de bezetting.  
TRENDS  


Reviews & recensies

Volledig herziene uitgave van dit standaardwerk

Na de vier jaar durende Duitse bezetting van België deden thema’s als collaboratie en verzet telkens weer de emoties oplaaien. Mythes over het oorlogsverleden van ons land hielden lang stand. Het standaardwerk België tijdens de Tweede Wereldoorlog, geschreven door Mark Van den Wijngaert en een team van specialisten in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, gaat daar regelrecht tegenin door een objectief beeld te schetsen van de bezetting. Naar aanleiding van de herdenking van 75 jaar Tweede Wereldoorlog is dit belangwekkende werk nu in een volledig herziene uitgave verkrijgbaar. Een absolute must-read over de impact van de oorlog op ons land. "Een standaardwerk voor al wie het hoofdstuk 1940-1945 in ons land aansnijdt." - De Tijd. "Een heldere synthese van het historische onderzoek over die bijzondere periode." - Knack. "Een brede, diepgaande kijk op de woelige periode van de Belgische geschiedenis." - Belga.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Bruno de Wever, Dirk Luyten, Fabrice Maerten, Mark van den Wijngaert
UitgeverijManteau
ISBN9789022331392
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 151 x 27 mm.
Gewicht469 gr.  

Recent bekeken producten