Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven (grote letter)-POD editie

Simon Carmiggelt • Paperback

€ 28,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen

Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven (grote letter)-POD editie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De 'Kronkels' van Simon Carmiggelt (1913 - 1987) waren om hun grote herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek. Geschreven voor de duur van een krant, zijn ze toch deel gaan uitmaken van de Nederlandse literatuurgeschiedenis, reden waarom De Arbeiderspers in december 1994 begonnen is met de heruitgave van Carmiggelts complete Kronkel-oeuvre naar de eerste druk van elke bundel.
De hier bijeengebrachte bundels, Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven, verschenen oorspronkelijk in 1978 en 1979. De verhalen daarin zijn nadrukkelijk gesitueerd rond het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Wat dan te doen? "Het antwoord is, wat mij betreft, niet erg verrassend: schrijven. Meer over het verleden dan over de toekomst", aldus Carmiggelt zelf.

Er is, naast Godfried Bomans en Annie M. G. Schmidt, na de oorlog geen populairder auteur geweest dan Carmiggelt, die zelfs een soort publiek bezit was. Zijn beeld was gevormd naar zijn verhalen en hij wilde daar ook wel in het publiek aan beantwoorden." - Kees Fens in De Volkskrant

Details:

Auteur(s)Simon Carmiggelt
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029584791
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's396
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 190 x 27 mm.
Gewicht916 gr.  

Recent bekeken producten