Beter communiceren in de hulpverlening

G. Westermann, J. Maurer • Paperback

€ 40,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In communicatie kan veel misgaan. Miscommunicatie is extra vervelend in de relatie tussen hulpvrager en hulpverlener, waarin immers persoonlijke en indringende thema¿s aan de orde komen. Hoe meer eenduidigheid er bestaat over hulpvraag, doel en mogelijkheden, hoe vruchtbaarder en effectiever de samenwerking tussen hulpvrager en hulpverlener zal zijn.

Om deze reden is het Dialoogmodel ontwikkeld. Hiermee kunnen binnen een hulpverleningsrelatie de onderlinge communicatie en samenwerking worden verbeterd. Het model biedt een krachtige ondersteuning bij het bereiken van een werkbare overeenstemming over probleemdefiniëring, verwachtingen en doelen van behandeling.
Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden - het praktisch gebruik staat centraal in dit boek - wordt geillustreerd hoe de hulpverlener met het Dialoogmodel diagnostische gegevens en behandelingsopties overzichtelijk kan ordenen en bespreken. Het proces kan van begin tot eind worden ¿geregeld¿: van aanmelding tot aan evaluatie van de behandeling.

Details:

Auteur(s)G. Westermann, J. Maurer
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031349739
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's136
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 168 x 8 mm.
Gewicht243 gr.  

Recent bekeken producten