Bindweefselmassage

I.M.A. Sachs-Piet, J.F.M. Piet, J.J. Sachs • Paperback

€ 109,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Bindweefselmasage wordt uitgebreid aandacht besteed aan het onderzoek van bindweefselzones, de diagnostiek en de behandeling ervan met bindweefselmassage. De auteurs bespreken de wijze waarop het onderzoek van bindweefselzones moet worden uitgevoerd. Spanning van het bindweefsel wordt bekeken in samenhang met organische, vegetatieve en psychische klachten. Een systematische behandeling van orgaanzones en bijbehorende klachten, alsmede een overzicht van indicaties en contra-indicaties zorgen ervoor dat de lezer snel over de gewenste informatie ten aanzien van de diagnose en behandeling kan beschikken. Daarnaast worden de verschillende massagetechnieken en de dosering ervan besproken in relatie tot de indicaties. Het opstellen van een behandelplan is uitvoerig uitgewerkt. De reacties op en de resultaten van de bindweefselmassage worden overzichtelijk behandeld. het hoofdstuk 'neurologische grondslagen' van prof. dr. Jänig staat garant voor de uitstekende informatie over e moderne neurologie van het vegetatieve zenuwstelsel.

Bindweefselmassage is bedoeld als studieboek en naslagwerk voor studenten fysiotherapie, fysiotherapeuten en verwijzenden zoals artsen, specialisten en psychotherapeuten.

J.F.M. Piët (fysiotherapeut-maueel therapeut) I.M.A Sachs-Piët (fysiotherapeut-accupuncturist) en J.J. Sachs (arts-fysiotherapeut) schreven dit boek op grond van hun jarenlange ervaring met betrekking tot de behandeling van patiënten met bindweefselmassage, zoals zij die mochten leren van dr H. Teirich-Leube en prof W. Kohlrausch.

Details:

Auteur(s)I.M.A. Sachs-Piet, J.F.M. Piet, J.J. Sachs
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789035220607
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's367
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 150 x 20 mm.
Gewicht615 gr.  

Recent bekeken producten