Boer Boris gaat naar oma

Ted van Lieshout • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,36

Overal elders € 12,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 1 dag geleden.
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Boer Boris gaat naar Oma' is het achtste prentenboek in de succesvolle reeks van Ted van Lieshout en Philip Hopman. In dit deel gaat Boris met zijn broertje en zusje naar Oma in Den Haag om wat vers fruit te brengen.

Naar Oma in Den Haag
Boer Boris heeft met zijn zusje Sam en broertje Berend een hele hoop appels, peren en pruimen geplukt. Lekker hoor, maar wat moeten ze met zoveel fruit? 'We gaan ermee,' zegt Boris Boer, 'naar Oma in Den Haag Die bakt van appels taarten en van peren maakt ze sap, en van pruimen maakt ze jam voor op beschuit en in de pap.' En dus gaan ze op pad, met de trein naar Den Haag. Als ze eenmaal aangekomen
zijn, blijkt Oma niet het lieve oude vrouwtje dat de lezer had verwacht! 1

Prentenboek van het Jaar 2015
De Boer Boris-serie van Ted van Lieshout en Philip Hopman is al vaak in de prijzen gevallen. Zo werd 'Boer Boris in de sneeuw' bekroond met een Vlag & Wimpel en werd 'Boer Boris gaat naar zee' gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2015!

Reviews & recensies

‘Spaar ze allemaal’, zou ik bijna willen roepen, want ze zijn zo leuk. Zo ook Boer Boris gaat naar oma. In de boomgaard zijn de bomen volgegroeid met appels, pruimen en peren. Het ziet er zo mooi en kleurrijk uit. Illustrator Philip Hopman leeft zich helemaal uit. Boer Berend haalt een ladder en gaat op de sporten staan. Maar daar komt Boer Boris al met de plukmachine aan. Zo gaat het plukken razendsnel. Manden vol heerlijk fruit. Maar nu is de vraag: wat doen we ermee? We gaan naar oma in Den Haag! Maar hoe komen we in Den Haag? ’Gewoon’, zegt Boris Boer, ‘met het openbaar vervoer’. De maanden fruit worden van trein naar trein overgeladen. Van de sprinter naar de intercity en dan in de tram. De coupés zien er overvol en gezellig uit. En Boer Boris zit zelf een keer naast de machinist. Eenmaal aangekomen bij oma, zul je zien dat het niet één oma is, maar wel heel erg veel. Alle oma's werken in een fabriek die "Oma" heet. Daar maken ze wel honderden appeltaarten per dag. Lekker vers en heerlijk van smaak. Tijd om naar huis te gaan, maar niet met lege handen. Er liggen nu geen appels meer, maar taarten in de manden. Natuurlijk heeft Boer Boris voor alle dieren op de boerderij een lekker stuk bewaard. Smullen maar! Van de taart en van dit heerlijke boek. Fans van Boer Boris willen ongetwijfeld hun collectie compleet maken met dit boek. En ontdek je voor het eerst Boer Boris? Dan word je geheid fan!


Details:

Auteur(s)Ted van Lieshout
IllustratorPhilip Hopman
UitgeverijGottmer
ISBN9789025765828
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's32
Verschijningsdatum
Afmetingen248 x 246 x 15 mm.
Gewicht405 gr.

Recent bekeken producten