Boer Boris gaat naar zee vertelplaten

Ted van Lieshout • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,96

Overal elders € 24,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Boer Boris gaat naar zee vertelplaten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Kamishibaitheatertjes dateren uit de 12de eeuw en werden door rondreizende vertellers in Japan gebruikt om de aandacht van hun publiek vast te houden. Tegenwoordig wordt deze eeuwenoude vertelvorm veel gebruikt in Nederland en Vlaanderen, onder andere op scholen en kinderdagverblijven. Voorlezen aan een groep kinderen wordt nu nog leuker met de vertelplaten van onze mooiste prentenboeken. Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, leest de voorlezer de tekst op die op de achterkant is gedrukt. De platen hebben een A3-formaat. Ze passen in een standaard kamishibaitheatertje of ze kunnen gewoon worden vastgehouden door de verteller.

'Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee?'

Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie!

Prentenboek van het jaar 2015

Dit boek in de pers

We mogen wel stellen dat Van Lieshout met zijn Borisserie definitief slaagt in zijn verlangen om ‘terrein terug te veroveren’op Annie M.G. Schmidt.  
NRC  


Reviews & recensies

Prentenboek van het jaar 2015!

Boer Boris gaat naar zee is echt kostelijk! Vol humor. Het boertje wil naar zee, maar wat moet hij allemaal meenemen? Hij begint klein, maar uiteindelijk vertrekt hij richting zee met een tractor en een enorme aanhanger vol spulletje en dieren. De tekeningen zijn geweldig, heel gedetailleerd, origineel en supervrolijk. De tekst is pakkend en op rijm. Voor kinderen vanaf een jaar of twee is dit boek echt een aanrader. Het voert dan ook niet voor niks de lijst van de 10 beste prentenboeken volgens jeugdbibliotheekcarissen aan. De boeken staan centraal tijdens de voorleesdagen van 2015. Een lekker vrolijk boek. Genieten!

Bekijk alle reviews van Maartje 


Details:

Auteur(s)Ted van Lieshout
IllustratorPhilip Hopman
UitgeverijGottmer Uitgevers Groep
ISBN9789025759230
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's22
LeeftijdsindicatieBaby's en peuters
Verschijningsdatum
SerieBoer Boris
Afmetingen425 x 304 x 10 mm.
Gewicht681 gr.

Recent bekeken producten