Bouwen in Nederland 600-2000

• Hardcover

€ 45,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bouwen in Nederland
600-2000
Redactie:
prof. dr. Koos Bosma
prof. dr. Aart Mekking
prof. dr. Koen Ottenheym
prof. dr. Auke van der Woud
In Bouwen in Nederland 600-2000 wordt de geschiedenis van de architectuur geschetst van de vroege Middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw, zoals deze zich heeft ontwikkeld op het grondgebied van het huidige Nederland. Hierbij staan niet de bouwstijlen centraal, maar de veranderende functies en de ontwikkeling van de verschillende soorten gebouwen die daaruit zijn voortgekomen, kortweg aangeduid als de typologie van de gebouwen.
In de loop van de geschiedenis zijn meerdere ten-densen in de ontwikkeling van de typologie te onder-scheiden. Vanuit enkele basistypen die al uit de Middeleeuwen bekend zijn, werden door de eeuwen heen diverse gebouwen afgeleid die op specifieke functies waren toegespitst.
De ordening van dit boek volgt deze typologische ontwikkelingen. Daarbij komen door het boek heen in een aantal 'monografieën' gebouwen uitgebreid aan bod, die gekozen zijn als treffend voorbeeld voor een bepaald gebouwtype in een bepaalde periode.
Bouwen in Nederland is rijk geïllustreerd met plattegronden, tekeningen en foto's, waarvan een aantal speciaal voor deze uitgave is gemaakt.
Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam Waanders Uitgevers, Zwolle

Details:

UitgeverijUitgeverij Wbooks
ISBN9789040089275
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's688
Verschijningsdatum
Afmetingen248 x 183 x 47 mm.
Gewicht1769 gr.

Recent bekeken producten