CCD-reeks De psychologische behandeling van psychosen

• Paperback

€ 49,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Cognitieve gedragstherapie maakt bij de behandeling van psychosen een stormachtige ontwikkeling door. Deze nog jonge vorm van psychosociale interventie kan inmiddels bogen op flink wat positief onderzoeksresultaat. De cognitieve therapeut bestrijdt niet de waan, maar probeert samen met de patiënt te onderzoeken wat de lijdensdruk veroorzaakt en daar vervolgens wat aan te doen. In dit boek is te lezen dat de psychotische overtuiging lang niet altijd verdwijnt, maar dat alternatieve zienswijzen de lijdensdruk wel enorm kunnen doen afnemen. Nieuwe interpretaties en vermindering van symptomen geven echter niet vanzelf nieuwe zin aan het bestaan. Naast de mogelijkheden wordt daarom ook nadrukkelijk aandacht besteed aan de grenzen van deze therapievorm.
Aan de hand van uiteenlopende cases wordt in dit boek ingegaan op een grote verscheidenheid aan psychologische interventies bij de behandeling van psychotische patiënten. Daarnaast krijgen hulpverleners praktische handreikingen om de verschillende behandelingsmogelijkheden toe te passen.

De ontwikkeling van de reeks Behandelingsstrategieën zijn initiatieven van CURE & CARE Development. CCD wil hiermee een bijdrage leve¿ren aan de ontwikkeling van standaarden en strategieën die leiden tot kwaliteits¿ en efficiency¿verbetering in de (geestelijke) gezondheidszorg.

Details:

UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031339860
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's95
Verschijningsdatum
SerieCCD-reeks
Afmetingen242 x 158 x 7 mm.
Gewicht186 gr.  

Recent bekeken producten