Check je beleidstekst

E. Tiggelaar • Paperback

€ 14,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Beleidsteksten worden steeds beter: toegankelijker, meer op de doelgroep toegesneden. Tegelijk stellen de kritische lezers hogere eisen: ze willen in weinig tijd goed geïnformeerd worden.

Hoe schrijf je een tekst die aan alle vereisten voldoet? Hoe bedien je je lezers optimaal, hoe kom je snel to-the-point, hoe bereik je het bedoelde effect? En vooral ook: hoe maak je het schrijfwerk niet moeilijker dan nodig is?

In Check je beleidstekst laat Eric Tiggeler een no-nonsenseaanpak zien om eigentijdse, effectieve beleidsteksten op te stellen. Na het succesvolle Check je tekst is dit een nieuwe schrijfgids, speciaal gericht op overheidsteksten.

Check je beleidstekst onderscheidt zich door een praktijkgerichte aanpak, met veel voorbeelden, praktijktips en handige checklists. In zeven stappen werk je van de eerste basis tot het eindresultaat: een informatieve en overtuigende beleidstekst die van begin tot eind gelezen mag worden.

Eric Tiggeler werkt als tekstschrijver en ontwikkelaar van schrijftrainingen voor het Taalcentrum-VU. Hij is auteur van onder andere het succesvolle taaladviesboek Vraagbaak Nederlands.

Details:

Auteur(s)E. Tiggelaar
UitgeverijAcademic Service
ISBN9789012122955
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's94
Verschijningsdatum
Afmetingen195 x 130 x 7 mm.
Gewicht135 gr.  

Recent bekeken producten