China en de barbaren

Henk Schulte Nordholt • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 01-11-2016

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eeuwenlang was China de onbetwiste grootmacht van Oost-Azië. De invloed van het Rijk van het Midden reikte van Tibet tot Japan. Andere volkeren werden gezien als barbaars. In de Eeuw van Vernedering (1839-1949) ging het land door een diep dal: het Westen en Japan degradeerden de oude natie tot een vazalstaat. Inmiddels heeft het land zijn positie als economische mogendheid herwonnen, maar hoe gaan de communistische leiders hiermee om? Voegt Peking zich naar de westerse wereldorde of wil zij de oude glorie herstellen? Kan een botsing met de Verenigde Staten worden voorkomen? China en de barbaren schetst de invloed van de geschiedenis op China’s zoektocht naar een nieuwe identiteit.

Dit boek in de pers

Sinoloog Henk Schulte Nordholt gidst de lezer knap door eeuwen Chinese filosofie om de houding van Peking tegenover het Westen beter te kunnen begrijpen.  
De Volkskrant  

Het nieuwe China China schudt haar communistische veren af en neigt weer naar het Confucianisme. Zo wordt niet alleen de weg naar een democratisch China afgesloten, maar wordt een nieuwe territoriale expansie gelegitimeerd, eventueel met geweld.  
NRC  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Henk Schulte Nordholt
UitgeverijQuerido
ISBN9789021404455
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's472
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 135 x 38 mm.
Gewicht597 gr.  

Recent bekeken producten