China en de barbaren

Henk Schulte Nordholt • Paperback

Dit boek in de pers

Sinoloog Henk Schulte Nordholt gidst de lezer knap door eeuwen Chinese filosofie om de houding van Peking tegenover het Westen beter te kunnen begrijpen.  
De Volkskrant  

Het nieuwe China China schudt haar communistische veren af en neigt weer naar het Confucianisme. Zo wordt niet alleen de weg naar een democratisch China afgesloten, maar wordt een nieuwe territoriale expansie gelegitimeerd, eventueel met geweld.  
NRC  


Reviews & recensies

Heel informatief boek over China en zijn bewoners en hun mentaliteit. Leest vlot.

Wat een interessant gegeven. De positie van China, eeuwenlang het grootste rijk in Azië, verandert in de 19de en 20ste eeuw, als het Westen en Japan aan macht winnen. Maar in de laatste tien jaar heeft China een comeback gemaakt en is weer bijna de belangrijkste speler op het economische wereldtoneel. Maar de communistische regering zal zich hierin anders moeten bewegen dan vroeger. Gaat zij mee in de Westerse waarden, of wil zij terug naar de positie zoals die vroeger was? Hoe leven en denken de Chinezen eigenlijk? In dit boek wordt eens heel goed beschreven wat China voor een land is. Ik heb er veel van opgestoken!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over China
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Henk Schulte Nordholt
ISBN9789021456119
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten