Clary Mastenbroek

Clary Mastenbroek • Hardcover

€ 27,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Clary Mastenbroek ¿Femme Coquille¿ verschijnt ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van deze in Ierland wonende beeldend kunstenaar. Hierin wordt een overzicht getoond van haar oeuvre 1967-2007.

De beeldende poëzie van Mastenbroek heeft de insinuerende vertelwijze van een zeventiende-eeuws schilderij. Een terugkerend motief bij Mastenbroek is de naakte vrouw in de proviandkast. Zij ligt postfreudiaans te slapen in de schapraai, waar de voorraad van haar droombeelden wordt bewaard.

De schapraai is niet de sofa bij de psychoanalyticus, wiens taak het is een verborgen kwelling of angst aan het licht te brengen door middel van droomduiding. De droom ontstaat uit het schilderen en niet andersom. Het schilderen geeft plezier, de inventie maakt energiek. Uit al haar werk blijkt dat Mastenbroek een geheel eigen pointillisme heeft uitgevonden, dat aan een verweerde muur doet denken, maar in wezen een coloristische opbouw is van de plastiek. (tekst Toine Moerbeek)

Sinds 1994 woont en werkt Clary Mastenbroek op haar landgoed in Kilmeaden, Ierland. In de gebouwen van de voormalige Fairbrook Mill opende ze haar eigen museum, omgeven door een unieke tuin die ze aanlegde tussen de ruïnes.

Inclusief cd met muziek geïnspireerd op haar werk en leven door de Ierse componist C.S.L. Parker.
"

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Clary Mastenbroek
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023243755
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's142
Verschijningsdatum
Afmetingen265 x 250 x 14 mm.
Gewicht870 gr.  

Recent bekeken producten