Cognitieve gedragstherapie bij depressie

J. van den Bout, P.J. Molenaar • Paperback

€ 43,90

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Cognitieve gedragstherapie bij depressie biedt een leidraad voor bij de behandeling van volwassen cliënten met als hoofddiagnose een milde tot ernstige depressieve stoornis, met of zonder dystyme stoornis.

Het gedetailleerde protocol maakt gebruik van bewezen effectieve cognitief gedragstherapeutische technieken. In de therapie is aandacht voor: het ontwikkelen van een regelmatiger en stabieler levenspatroon, het onderkennen van problematische cognities, negatieve gedachten of 'leefregels' die van invloed zijn op de depressieve stemming én het leren doorbreken van deze depressogene assumpties.

Bij het protocol is ook een werkboek ontwikkeld voor de cliënt (titel: Doorbreek je depressie'). Dit werkboek is opgebouwd volgens dezelfde structuur als het protocol en vormt een essentieel onderdeel van het protocol.

Cognitieve gedragstherapie bij depressie is bedoeld als een houvast voor therapeuten bij de behandeling van cliënten met een depressie. Iedere zitting is in het protocol gedetailleerd beschreven. Het protocol is ook geschikt gemaakt voor gebruik in onderzoek.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)J. van den Bout, P.J. Molenaar
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031373512
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's82
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 168 x 8 mm.
Gewicht215 gr.  

Recent bekeken producten