Compassie

Stephan Enter • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,00

Overal elders € 17,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Art Rooijakkers: Boeiend en soms schrijnend verslag van een romance bekeken vanuit het mannelijke oogpunt.

'Hoe ik erin verzeild raakte? Rusteloosheid - ja, dat in eerste instantie. Ik had een geliefde, een hoogbegaafde en licht autistische natuurkundige die maar niet kon beslissen of ze nu op mannen of op vrouwen viel, kortom het was aan-uit-aan-uit en dat werd zo dodelijk vermoeiend, dat ik zelf actie ondernam.'

Zo begint Compassie, de vierde roman van Stephan Enter.
Het leven van Frank van Luijn, bijna veertig, kabbelt al decennialang gemoedelijk van relatie naar relatie. Hij verkiest een bestaan zonder verplichtingen boven de schrale eentonigheid van jaar in jaar uit opgescheept zitten met één partner. De laatste tijd is hij blasé en in gezelschap zwijgzaam, omdat hij zich steeds vaker verveelt en anderen onderontwikkeld en oninteressant vindt. Wanneer hij een kennis het fenomeen internetdating hoort beschrijven als een 'grote snoeppot' besluit hij zich, deels uit rusteloosheid en deels uit vrijblijvende nieuwsgierigheid, in te schrijven. En daar gebeurt het onverwachte: na enkele teleurstellende ervaringen valt hij als een blok voor de half-Duitse Jessica. Zijn leven verandert, hijzelf verandert, het geluk lijkt hem toe te lachen - tot hij op een onoverkomelijkheid stuit.

Dit boek in de pers

Het moedigste van Enter was misschien wel dat hij had geprobeerd om zoiets als geluk te behandelen.  
NRC  

In honderdvijftig pagina's laat Enter de werking van zelfbedrog zien  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een bijzondere ervaring met internetdating.

Veertiger Frank is volstrekt tevreden met zichzelf en vindt anderen saai en onderontwikkeld. Hij heeft nog nooit een vaste, langdurige relatie gehad, en fladderde van de één naar de ander. Als hij besluit om te gaan internetdaten via een datingsite voor hoogopgeleiden, onderhoudt hij zelfs meerdere contacten tegelijk. De verveling slaat echter weer toe, maar net als hij zijn profiel van de datingsite wil verwijderen, valt hij als blok voor het gezicht van een vrouw. Compleet ondersteboven raakt hij geïntrigeerd door haar ogen die “een intens verlangen om te leven, te leven zonder reserves” uitstralen. Ze spreken een aantal keer af en worden verliefd. Frank realiseert zich dat hij voor het eerst in zijn leven verliefd is en stelt zich compleet open voor haar, maar voelt zich totaal niet aangetrokken tot haar lichaam. Toch gaan ze met elkaar naar bed. Al snel komen echter geesten uit het verleden boven. De beschrijving van deze liefde is echter erg oppervlakkig, iets waarmee de auteur wellicht een lijn heeft willen trekken naar de oppervlakkigheid van de datingsites. Compassie is een boeiend en soms schrijnend verslag van een romance bekeken vanuit het mannelijke oogpunt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over compassie
  • romans over verliefdheid

Details:

Auteur(s)Stephan Enter
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
ISBN9789028260795
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's154
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 135 x 21 mm.
Gewicht287 gr.  

Recent bekeken producten