Conflicten 2

G. Glatter, M. Grienberg, R. Goldratt • Paperback

€ 24,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De wil om vrijheid en wijsheid te creëren, is de drijvende kracht achter het tot stand komen van dit boek. Het is geschreven voor allen die vrijheid en wijsheid willen vinden en doorgeven, ook als dat onmogelijk lijkt. Het is een gids voor het oplossen van conflicten, zowel in onderwijs, opvoeding (ook thuis) en jeugdzorg.Hierbij wordt gewerkt met de Theory of Constraints - de theorie van belemmeringen -, ontworpen door de Israëlische natuurkundige Dr. Eliyahu M. Goldratt om knelpunten en belemmeringen in productieprocessen en organisaties op te sporen, te analyseren en op te lossen. Goldratt stelde zijn theorie beschikbaar voor het onderwijs door het oprichten van een non-profit organisatie; de Theory of Constraints for Education (TOCfE). De analysemodellen die zo succesvol zijn in het bedrijfsleven, blijken ook zeer praktisch en doeltreffend voor de meest uiteenlopende doelgroepen en onderwijssituaties. In meer dan 40 staten en landen, o.a. in Engeland, Amerika, Mexico, Maleisië, Israël en Zuid-Afrika, worden de denk- en communicatiemiddelen van TOCfE met succes toegepast. In dit werkboek vindt de lezer nu ook succesvolle toepassingen in het Nederlandse taalgebied.

Over de auteurs:

GILA GLATTER is M.A. in onderwijskunde, didactiek en pedagogiek (Bar Ilan Universiteit in Ramat Gan, Israel). Ze heeft een rijke ervaring in opvoeding en opleiding van groepen studenten, docenten en ouders in heel Israël.

ANNEMIE KNIBBE werkt sinds 1991 met ouders, kinderen en leraren op het gebied van leerprocessen. Daarin is TOCfE vanaf 2003 een belangrijke rol gaan spelen.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)G. Glatter, M. Grienberg, R. Goldratt
UitgeverijAcco, Uitgeverij
ISBN9789033470912
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 160 x 9 mm.
Gewicht249 gr.  

Recent bekeken producten